16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PUTOPISNO PREDAVANJE

Mara Doljak Koprivničancima govorila o pješačenju poznatom hodočasničkom stazom
M

Odgovarajući na pitanja prisutnih, najavila je novu knjigu koju piše nakon trećeg hodočašća.

Ne propustite

Putopisno predavanje Mare Doljak održano je u srijedu, 10. travnja, u Knjižnici i čitaonici Frana Galovića u Koprivnici.

Govorila je o svojem pješačenju poznatom hodočasničkom stazom Camino, što je rezultiralo i nastavkom knjige pod nazivom Moj Camino 2 koju je ovom prilikom i predstavila. Inače, Camino je hodočasnički put, a nalazi se na UNESCO-voj listi zaštićenih kulturnih dobara.

Dok je na prethodnom predavanju u koprivničkoj knjižnici Mara Doljak naglasak stavila na opis krajolika i ljude koje je sretala na putu, ovaj puta su posjetitelji više doznali o srednjovjekovnoj povijesti i legendama Camina. Zajedno s predavačicom, u nešto više od sat vremena, prošli su u glavnim crtama ono što je ona proživjela u mjesec dana slijedeći
putokaze, znakove u obliku školjke Jakobove kapice.

Odgovarajući na pitanja prisutnih, najavila je novu knjigu koju piše nakon trećeg hodočašća. U njoj će prikazati kakvu je promjenu u njoj izazvao Camino, na koji se prvi puta uputila ne iz duhovnih pobuda, nego da hoda. Nakon toga, i ona je postala dio tradicije i ljudi koji su oblikovali hodočasnički put i njegove legende u proteklih tisuću godina, što pješačkoj avanturi daje dodatnu mističnost i magnetičnost.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×