20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mari Štrunjak iz Kozarevca uručena nagrada za životno djelo za uspjehe u bavljenju udomiteljstvom
M

Godišnje nagrade uručene su Đurđiji Posavec iz Podravskih Sesveta i Renati Belec iz Koprivnice

Ne propustite

Mara Štrunjak iz Kozarevca dobitnica je nagrade za životno djelo, koja joj je dodijeljena za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva. Nagradu joj je prošlog tjedna uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Također, tom prigodom uručene su godišnje nagrade Đurđiji Posavec iz Podravskih Sesveta i Renati Belec iz Koprivnice, a ministar Piletić istaknuo je kako je udomiteljstvo jedan od ključnih mehanizama da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje.

Dodao je da je donesenim Zakonom o udomiteljstvu omogućeno obavljanje standardnog udomiteljstva kao zanimanja, čime je udomiteljima po prvi puta osigurana dvostruko veća naknada za rad te mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Istaknuo je i kako je Zakon omogućio i specijalizirano udomiteljstvo za djecu kojima je potreban najveći stupanj podrške.

U 2022. godini proširen je krug ljudi i pojednostavljeni su uvjeti za obavljanje specijaliziranog udomiteljstva. Također, povećan je iznos naknada za rad udomitelja i opskrbnina, za što je osigurano dodatni 86,3 milijuna kuna godišnje.

– Svjesni da porast cijena energenata posebno utječe na pružatelje socijalnih usluga, Vlada je u tu svrhu osigurala više od 12,3 milijuna kuna za naknade udomiteljima. Od 1. studenog, omogućeno je povećanje naknade za smanjenje utjecaja porasta cijena energenata na udomitelje s dosadašnjih 400 na 500 kuna, za što je osigurano dodatnih 1.5 milijuna kuna – naglasio je ministar Piletić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×