14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Marijani Janeković nagrada Hrvatskog sabora kulture
M

Ne propustite

Svečanom dodjelom nagrade i priznanja u kutinskoj Galeriji Muzeja Moslavine u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH u subotu 13. rujna 2014. zatvoren je 30. susret likovnih stvaralaca, najznačajnija likovna izložba neprofesionalnog stvaralaštva u Hrvatskoj.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 316 likovnih djela iz čak 26 likovnih udruga (uz pet samostalno prijavljenih autora) iz svih krajeva Hrvatske.

Prosudbena komisija u sastavu Tomislav Buntak, akademski slikar, Mladen Mitar, povjesničar umjetnosti, i Mirko Kovačević, prof., nagradu za likovno stvaralaštvo za 2014. dodijelila je koprivničkoj slikarici Marijani Janeković i njezinom ulju na platnu „Ruže”.

S dodjele nagradaPrema riječima člana komisije Mitara, upravo je rad Marijane Janeković dosegao najvažnije kriterije kojima se vodila prosudbena komisija: poznavanje likovnog medija i autentičnost nastupa.

– Oni koji su imali hrabrosti prijeći granice zanatskog i uz to zakoračiti u osobno, zaslužili su samim izborom za ovu izložbu, hvalu i nagradu, koja će postati poticaj za daljnje usavršavanje – istaknuo je u svojem govoru Mladen Mitar, kustos u Galeriji Muzeja Moslavine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×