croma

Mario Kralj, vlasnik Hangara 18, proglašen je menadžerem godine: Velika je čast biti u takvom društvu

Do sada je ovu prestižnu nagradu primilo 250 menadžera i poduzetnika. Mario kaže kako su se svi iznenandili što uopće postoji takva tvrtka u Hrvatskoj, a kamoli u Koprivnici.

13:06h
0
Mario Kralj
Mario Kralj // Foto: Mario Kos

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA, od svog osnutka 1990. godine, na kraju svake kalendarske godine, održava okupljanje svojih članova i partnera pod nazivom Susret CROMA.

U sklopu Susreta CROMA od 1992. godine Udruženje dodjeljuje strukovno priznanje i nagradu Menadžer godine, najboljim gospodarstvenicima iz cijele Hrvatske. Do sada je ovu prestižnu nagradu primilo 250 menadžera i poduzetnika.

Ove je godine nagradu zasluženo primio Koprivničanac Mario Kralj.

– Teško je bilo očekivati nešto takvo, počašćeni smo i ja djelatnici moje tvrtke i velika je čast biti u takvom društvu – rekao nam je Kralj.

Dodao je kako su se svi iznenandili što uopće postoji takva tvrtka u Hrvatskoj, a kamoli u Koprivnici, no polako znaju svi znaju za nas.

– To je hrvatska pamet, dizajn, ideja rekao nam je Mario te se zahvalio obitelji, prijateljima i suradnicima što su zajedničkim snagama došli do uspjeha.

Mario Kralj je 2005. godine osnovao tvrtku Hangar 1,8 kao malo obiteljsko poduzeće u Koprivnici. Tvrtka je kroz 10-ak godina narasla u jednog od vodećih distributera informatičke opreme, s jedinstvenom pozicijom proizvođača hrvatskih pametnih telefona. Unatoč naglom rastu iz male u srednju tvrtku, korporativna kultura je i dalje zadržala obiteljsku atmosferu, gdje svi zaposlenici pridonose ugodnoj radnoj atmosferi i osjećaju zajedništva.

U interakciji s tržištem, Mario Kralj primjenjuje iskustvo stečeno u visoko kompetitivnoj i dinamičnoj mobilnoj industriji, sukladno tome ima jasnu viziju o generalnim trendovima tržišta te iz toga ekstrapolira njihovo buduće kretanje, kao i rast i razvoj novih trendova koji mogu postati dominantni na tržištu.

Mario Kralj je proširio krug poslovnih veza na globalnoj razini, potičući intenzivnu suradnju s vanjskim suradnicima, na obostranu korist, što je kulminiralo otvaranjem podružnice za razvoj NOA pametnih telefona u samome srcu industrije mobilnih telefona – kineskom gradu Shenzhenu, gdje je već zaposleno preko 10 lokalnih stručnjaka. Blizina razvojnog tima samim proizvodnim pogonima, omogućava brzu i efektivnu komunikaciju s tvornicama te time znatno skraćuje razvojni ciklus.

Osim korporativne djelatnosti, Mario Kralj vodi računa i o humanitarnim projektima koji imaju potencijal pospješiti kvalitetu života u zajednici te je stoga pokrenuo NOA program sponzorstva za nogometne i rukometne klubove mladeži diljem jugoistočne Europe.

čitam...