Križevačko gradsko vijeće

Mario Rajn: Planiramo već krajem iduće godine sanirati gubitke, a od Poduzetničkog centra očekujem puno veće prihode

Imamo presneseni gubitak od prethodnih godina, a kad smo razmotrili finacije plan je bio da se dug sanira u naredne dvije fiskalne godine, odnosno 2018. i 2019., a temeljem sadašnje dinamike i najava, nadamo se to konsolidirati i spustiti na nulu do kraja 2018. godine, najavljuje Rajn. 

11:30h
0
Foto: Admir Sinani

Na jučerašnjeg Gradskom vijeću u Križevaca prihvaćeno je svih deset točaka, a riječ je većinom o izviješćima  rada gradskih ustanova za prošlu godinu. Svi su rezultati dobri, osim Poduzetničkog centra, koji već dvije godine posluje s minusom.

– Oni su imali određenu fazu mirovanja, prije nego su preuzeli upravljanje Tehnološkim parkom. No jedan od jačih imperativa koji očekujem od direktora je da ustabili financije i prihodovnu stranu. Jasno, to nije tvrtka osnovana za upravljanje razvojnim parkom, to joj je dodijeljeno, no namijenjena je svim poduzetnicima grada, ponajviše onima u razvojnom centru i pruža im usluge pisanja projekata, savjetovanja. No očekujemo puno veće prihode – kazuje gradonačelnik Mario Rajn.

Napominje kako ga najviše veseli polugodišnje izviješće izvršenja proračuna, a iz razloga jer Grad ima šest milijuna kuna suficita.

– Vjerojatno neće na toj razini biti do kraja godine, jer sad su povrati poreza. Imamo presneseni gubitak od prethodnih godina, a kad smo razmotrili financije plan je bio da se dug sanira u naredne dvije fiskalne godine, odnosno 2018. i 2019., a temeljem sadašnje dinamike i najava, nadamo se to konsolidirati i spustiti na nulu do kraja 2018. godine – najavljuje Rajn.

Dodaje da će grad onda imati dodatni razvojni momenat i potencijal za 2019. i 2020. godinu.

Komunalno je trenutno u fazi usklađivanja sa zakonom, a po pitanju vodnih usluga, Rajn kaže da bi planovi s algomeracijom krenuli 2019. godine, a trebat će dobro pripremiti gradske financije.

Na sjednici se raspravljalo i o stanju gospodarstva.

– Napomenuo bih da smo na odboru razgovarali o stanju OPG-ova, gdje i dalje dominiraju niskodohodovne kulture, a ono što bi se moglo bolje iskoristiti slabo je zastupljeno. Zaključci su da bi trebalo uz pomoć savjetodavne službe poticati takvu proizvodnju – zaključio je Rajn.

 

čitam...