21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obrtnici

Martina Dalić nova je članica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica
M

Na sjednici Gospodarskog vijeća sudjelovao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo sve aktivnosti koje Županija provodi u promociji strukovnih zanimanjakako bi se potaklo učenike završnih razreda osnovnih škola da upišu ta zanimanja.

Ne propustite

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, u utorak, 23. ožujka, sudjelovala je u radu sjednice Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica u sklopu koje je jednoglasno od svih članova izabrana za novu članicu Gospodarskog vijeća te je potvrđen njen izbor i za Skupštinu HGK. Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Koprivnica, osnaženo ulaskom predsjednice Uprave Podravke, će od sada brojiti 16 članova, uspješnih poduzetnika, vlasnika i rukovodećih osoba najuspješnijih tvrtki u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Predsjednica Uprave Podravke Dalić izrazila je zadovoljstvo ulaskom u članstvo Gospodarskog vijeća te je naglasila koji će joj prioriteti biti u upravljanju Podravkom, a to su: daljnji rast i razvoj Podravke, zadržavanje dominantnog položaja na domaćem tržištu i rast izvoza, snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom i lokalnom zajednicom, općenito otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa za Podravku te mogućnosti za poboljšanja prava Podravkinih radnika.

Članovi gospodarskog vijeća su na sjednici raspravljali o izazovima poslovanja u okolnostima COVID-a 19.

– Preko noći smo se morali priviknuti na novo normalno. Pogođeni epidemijom COVID-a 19 gospodarstvenici su morali iznaći nova rješenja pri čemu su ključni bili fleksibilnost i brzina prilagodbe novim okolnostima. Pričekat ćemo objavu poslovnih rezultata i nadamo se da naše gospodarstvo nije pretrpilo prevelike gubitke. Vjerujem da će tome biti tako jer naše gospodarstvo se temelji na prehrambenoj industriji, trgovini, građevinarstvu i poljoprivredi, djelatnostima koje nisu bile izravno pogođene epidemijom i kojima nije bio zabranjen rad za razliku od ugostiteljstva, usluga u turizmu itd. – istaknuo je predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj te naglasio da je od početka epidemije korona virusa HGK pomagala poduzetnicima u tumačenju odluka Stožera civilne zaštite, aktivno predlagala mjere za pomoć gospodarstvu i pomagala poduzetnicima u prijavu na te mjere.

Foto: ŽK HGK

Članovi Gospodarskog vijeća istaknuli su da su unatoč izazovnoj prošloj godini ostvarili pozitivne poslovne rezultate, rast izvoza, rast prihoda, rast dobiti te su povećavali plaće. 2021. godina za sada pokazuje također rast. Naveli su i probleme s kojima su susreću na inozemnim tržištima npr. izrazito protekcionistička politika određenih zemalja te zbog toga apeliraju na HGK da pojača aktivnosti u smislu zaštite domaćih proizvođača i preferencije kupnje domaćih proizvoda kroz akciju „Kupujmo hrvatsko“. Također su se dotaknuli i pitanja nedostatka strukovnih radnika zbog njihovog odlaska u zapadnoeupropske zemlje.

Na sjednici Gospodarskog vijeća sudjelovao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo sve aktivnosti koje Županija provodi u promociji strukovnih zanimanjakako bi se potaklo učenike završnih razreda osnovnih škola da upišu ta zanimanja.

– Županija je u suradnji sa HGK Županijskom Komorom Koprivnica i Obrtničkom komorom Koprivnica izdala brošuru Vodič kroz srednje škole koja sadrži sve bitne informacije koje su potrebne učenicima za upis i aktivno radi na provedbi upisne politike u srednje škole prema potrebama gospodarstva – naglasio je župan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Borac uništio Čazmu s nadrealnih 11:0, Ferdinandovac izgubio pred svojim navijačima

Nakon što je jučer Tehničar iz Cvetkovca i matematički osigurao naslov prvaka 4. Nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, danas su preostale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×