9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Plaće, bonusi, opcije

Otkrivamo koliko zarađuje Martina Dalić, njeni top menadžeri te koliko mjesečno dobije prosječan radnik
O

Dalić je u 2023. godini primala osnovnu plaću od 14.000 eura bruto mjesečno. Međutim, nisu to jedina primanja.

Ne propustite

Godišnja redovna skupština Podravke održat će se sredinom svibnja, a među temama, tradicionalno, poslovanje kopmpanije u 2023. godini i raspodsjela dobiti. Uz najavu Podravka je objavila i kolike su plaće i bonuse, ali i opcijske dionice, dobivali lani članovi Uprave te Nadzornog odbora kompanije.

Koliko zarađuje Martina Dalić?

Kad je riječ o plaći, javnosti svakako najzanimljivija je ona predsjednice Uprave. Podravka je tako otkrila koliko zarađuje Martina Dalić. Ona je u 2023. godini primala plaću od 14.000 eura bruto mjesečno. Međutim, nisu to jedina primanja. Lani joj je isplaćeno i 156.000 eura bruto bonusa za rezultate u 2022. Među ostalim primicima, poput korištenja vozila, zdravstvenog osiguranja, premija i troškova prehrane navodi se još 21.650 eura bruto. Kad se sve zbroji Martina Dalić lani je od Kompanije primila nešto manje od 29.000 eura bruto mjesečno. To je 346.000 eura bruto u čitavoj godini. Dodajmo i kako je, prema rezultatima u 2023. Dalić zaslužila novi bonus od 173.280 eura bruto.

koliko zarađuje martina dalić
Članovi Uprave lani su imali rekordne rezultate, a i primanja će to pratiti // Foto: Sanjin Bojić

Članovi Uprave Davor Doko i Milan Tadić imaju naravno manju plaću od Martine Dalić, a kad se zbroje svi bonusi i primanja Doko je mjesečno od Podravke dobivao oko 23.000 eura bruto, Tadić oko 21.000 eura bruto. Ljiljana Šapina, članica Uprave mjesečno je primala od kompanije na osnovu plaće i bonusa oko 19.800 eura bruto. Najmanje je primao peti član, Ivan Ostojić, oko 16.500 eura bruto mjesečno. Naravno i svima njima slijede novi bonusi, veći, za 2023. godinu kad su i poslovni rezultati bili bolji.

VELIKA AKVIZICIJA Podravka među favoritima za preuzimanje poljoprivrednog biznisa Fortenove

Nekim članovima Uprave, poput Doke, Tadića i Šapine to nisu bila jedina primanja jer su iskoristili mogućnost prodaje opcijskih dionica koje su im dodijeljene. Doko je tako prodao dionice vrijedne 778.000 eura bruto, isto kao i Šapina, dok je Tadić zaradio još 429.000 eura bruto. Uz sve to, dodajmo, na naknadu su lani imali pravo i bivši članovi Uprave. Marko Đerek iskoristio je prodaju opcija za 604.000 eura bruto, a nasljednici bivšeg člana Uprave Marina Pucara realizirali su opcije iz četiri godine i na njima zaradili ukupno 1,7 milijuna eura bruto.

Novi spomenik ispred Podravkine sedmerokatnicekoliko zarađuje martina dalić
Martina Dalić i Davor Doko //Foto: Ivan Balija

Prosječni radnik 1684 eura bruto

Nadzorni odbor ima devet članova, no lani je bilo nekoliko odlazaka i dolazaka pa je novac za članstvo išao na adrese 11 osoba. Sveukupno kompaniju su koštali oko 270.000 eura bruto. Najviše je primio predjednik NO-a Damir Grbavac, 44.411 eura ili 3676 eura bruto mjesečno. Njegov zamjenik Luka Burilović mjesečno je primao 3208 eura bruto.

Otvorenje tvornice juha, Podravka
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Na kraju, objavljeni su i podaci o prosječnom godišnjem bruto primitku po radniku. U to vjerojatno ulaze i plaće i dodaci srednjeg i nižeg menadžmenta pa ga treba promatrati oprezno. Tamo 2019. prosječni godišnji primitak bio je 15.671 eura bruto (1305 eura bruto mjesečno), a završno s 2023. godinom 20.218 eura bruto (1684 eura bruto). Povećanje je to za manje od 33 posto.

Svećenik odbio ispovijediti ženu u “divljem braku”, Biskupija: Naravno, oni žive u trajnoj grešnoj prigodi!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×