Mato Jajalo potpisao za talijansku Sienu, Slavenu rekordna odšteta!

15:36h
0

090510-jajalo-mMato Jajalo, vezni igrač Slavena Belupa i kapetan mlade reprezentacije Hrvatske, u ponedjeljak je u Italiji potpisao petogodišnji ugovor sa Sienom, članom Serie A. Riječ je o rekordnom transferu kojeg je ostvario koprivnički klub, odšteta  prema informaciji Sportskih novosti iznosi čak 1,6 milijuna eura!

Prošlog utorka Mato Jajalo je u društvu svog menadžera Danka Đikića odbio ponudu Dinama jer nije bio zadovoljan iznosom godišnje plaće od 180.000 eura bruto. Slavenu je klub iz Maksimira nudio odštetu od 1,3 milijuna eura, no Farmaceuti su prodajom svog igrača u Serie A zaradili znatno više, a Jajalo bi po sezoni mogao zarađivati čak 250.000 eura.

– Mati Jajalu želimo puno sreće u Italiji. Mi u klubu smo vrlo zadovoljni, njegov prelazak u Sienu je uvjerljivo najveći transfer za Slaven Belupo. Nakon rekordnog broja osvojenih bodova u prvenstvu, nakon ulaska u pretkolo Uefa Europske lige, prodan je i prvi nogometaš iz vlastite škole nogometa za veliki, rekordan novac. Ovo je dokaz da nam je potrebna izgradnja nogometnog kampa radi vlastite proizvodnje igrača – bili su prvi dojmovi Roberta Markulina, direktora Slavena Belupa, nakon potpisa ugovora s Talijanima.

Slaven Belupo napravio je odličan posao, jer su transferi hrvatskih igrača u Italiju bili vrlo rijetki u posljednje vrijeme, zadnji je otišao branič Dario Knežević, iz Rijeke u Livorno. Naravno, pitanje je kako će se 21-godišnji Jajalo snaći u Sieni, pred njim je surovi profesionalizam, život prepun rada i odricanja. Neosporno je da Mato posjeduje veliki talent, stoga mu valja poželjeti puno sreće na ‘čizmi’.

Novac kojeg će prihodovati Farmaceuti doista je ogroman za koprivničke pojmove, gotovo da doseže iznos godišnjeg proračuna kluba. U posljednje vrijeme lagano je nestajalo novca u blagajni, no sad će sve obveze prema igračima i trenerima biti podmirene na vrijeme, a sigurno će ostati i nešto novca za pojačanja uoči nove sezone HNL-a i novog nastupa u Europi.

Koprivnička publika od Mate Jajala moći će se oprostiti u nedjelju, kad će kao kapetan u Koprivnici (17,30 sati) povesti mladu reprezentaciju Hrvatske u susret s Ciprom, prvi u novom kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo.

čitam...