Medicinski djelatnici obilježili Dan sestrinstva

10:42h
0
120415-dan-sestrinstva2

Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, u koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ obilježen je stručnim predavanjem, a četrdesetak medicinskih sestara i tehničara prošetalo je Koprivničkim stazama zdravlja.

Ovogodišnja tema Dana sestrinstva je ‘Vodeća uloga medicinske sestre u liječenju kroničnih rana’. Vrlo je aktualna jer su kronične bolesti vodeći zdravstveni problem u razvijenim zemljama. Medicinske sestre i tehničari veliku pažnju i skrb posvećuju kroničnim bolesnicima, posebno kroz edukaciju samih bolesnika i njihovih obitelji.

120415-dan-sestrinstva1Mr. prof. psih. Milan Čapalija je u bolničkom Edukacijskom centru održao prisutnim medicinskim sestrama i tehničarima predavanje na temu ‘Poticanje tolerancije u svakodnevnom životu i radu’. Također, četrdesetak sestara i tehničara je, zajedno sa savjetnicom gradonačelnice Helenom Hećimović, pješačilo stazom Renesanse, jednom od Staza zdravlja osmišljenih u okviru projekta Active Access.

Začetnica modernog sestrinstva je engleska  bolničarka Florence Nightingale. Ona je polovicom 19. stoljeća indicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, a na njen se rođendan slavi Međunarodni dan sestrinstva.

čitam...
Loading...