Medijsko sveučilište počinje s radom // Obratit će se Mršić i Čačić

10:56h
0
Ilustracija

Medijsko sveučilište u Koprivnici u utorak službeno počinje s radom. Na svečanosti predstavljanja prve generacije studenata u kinu Velebit, prisutnima će se obratiti i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić te potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.


Ovom se događaju, nakon što je sveučilište prošlo oštre rasprave oko valjanosti dopusnice pridaje velika pozornost, a nakon Nadzora Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, dobili su i službeno dopuštenje za rad, ali s manjkom nastavnika.

– Nakon uvida u prostor i ugovore o radu, zaključak je povjerenstva da prostor odgovara trenutačnim potrebama nastave, ali da Sveučilište još nema Zakonom propisani minimalni broj zaposlenih nastavnika – naveo je Vedran Mornar, predsjednik Nacionalnog vijeća. 

Vijeće je zaključilo da Sveučilištu treba dati rok do isteka privremene dopusnice, koja vrijedi do 2014. godine, da zaposli dovoljan broj nastavnika, a minimalni broj je najmanje polovica od potrebnog broja. Ujedno bi se trebalo profilirati kao sveučilište, dakle da se osim nastavne djelatnosti potvrdi i u znanstveno istraživačkim aktivnostima, te da uvede nastavne programe koji bi bili primjereniji potrebama regije i tržišta rada općenito.

Na internet stranici Sveučilišta jučer je objavljen raspored predavanja, no ne i imena profesora koji će ih držati. Na svečanosti otvaranja osim Mršića i Čačića, obratit će se i privremeni rektor Marin Milković, čelnica Koprivnice Vesna Želježnjak i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

čitam...