17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Laburisti: “Koprivničani zaslužuju znati kako se trošio novac na Medijskom sveučilištu”
L

Ne propustite

Polako se zagrijava politička atmosfera uoči tematske sjednice Gradskog vijeća Koprivnice o Sveučilištu Sjever koja će se održati u četvrtak, 8. svibnja. Priopćenjem se uoči sjednice oglasio i koprivnički ogranak Hrvatskih laburista, čiji su vijećnici Darko Tetec i Siniša Bosanac i zatražili sazivanje sjednice u čemu su dobili potporu ostalih oporbenih vijećnika.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

„Koprivnički laburisti od samog osnivanja Medijskog sveučilišta upozoravali su na netransparentnost u radu ove ustanove te na krajnje dvojbene učinke školovanja kadra koji je danas suficitaran na zavodu za zapošljavanje. Stoga smo sa željom da javnost sazna sve podatke zatražili održavanje sjednice gradskog vijeća uz podršku drugih oporbenih vijećnika. Na žalost,  u pripremi ove sjednice gradskog vijeća naišli sam na opstrukciju vladajućih i odbijanje da nam se dostave ključni dokumenti poput studije izvodivosti, procjene vrijednosti vlasničkih udjela, procjene vrijednosti Veleučilišta u Varaždinu, kratkoročne i dugoročne planove te strategiju razvoja sveučilišta.

Držimo da bez ovih dokumenata nema kvalitetne rasprave. Stoga smo uz zahtjev za održavanje sjednice priložili jedine nam dostupne materijale poput novinskih članaka te transkripte sjednica gradskog vijeća i radijskog intervjua rektora sveučilišta. Pored toga zatražili smo da se na sjednicu pozovu i članovi Odbora za razvoj visokog obrazovanja koji je osnovan kako bi Koprivnica pokrenula visokoškolsko obrazovanje. Predsjednik gradskog vijeća ponovno potpuno neopravdano odbija naše zahtjeve. Nakon svega, morali smo postaviti pitanje zašto se ovo događa i došli do sljedećih zaključaka.

Naime, vlast u Koprivnici očito ne želi da se javno i argumentirano raspravlja o temi sjednice. Iz njihovog ponašanja vidljivo je da žele samo zadovoljiti formu i onemogućiti propitivanje javnog interesa. U nemogućnosti da izbjegnu sazivanje sjednice odlučili su da se na sjednici neće govoriti o sadržaju već planiraju pretvoriti cijelu raspravu u farsu. Građani Koprivnice će tako opet ostati prikraćeni za informaciju na što je točno potrošeno njihovih 50 milijuna kuna.

Bez ključnih dokumenata poput studije izvodivosti, revizijskih procjena vrijednosti Medijskog sveučilišta i Veleučilišta, kratkoročnih i dugoročnih planova rada, razvojne strategije sveučilišta, bez prisustva članova Odbora za razvoj visokog obrazovanja nema rasprave te sve postaje cirkus u režiji znamo već koga, a u izvedbi predsjednika gradskog vijeća.

Ostaje otvoreno pitanje zbog čega se vlast u Koprivnici boji javnosti? Je li cijeli postupak osnivanja i rada sveučilišta bio na rubu zakonitosti kako se govorilo ili je pređeno preko ruba kao i u nekim drugim slučajevima zbog kojih je gradonačelnici skinut imunitet i protiv nje pokrenut kazneni postupak? Koje ćemo studije još dobiti u Koprivnici, kada će sveučilište prijeći na financiranje od strane države i još mnoga otvorena pitanja ostat će, izgleda, i dalje neodgovorena ako se gradska vlast nastavi ovako ponašati.

Stoga upućujemo posljednji poziv gradskim vlastima da nam, najkasnije do 3. svibnja, dostave tražene dokumente te na sjednicu pozovu predložene osobe. Nas ne zanima ispunjenje forme već konkretna rješenja i odgovori gdje i na što se troši novac građana Koprivnice”, stoji u prioćenju koprivničkih laburista.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Oštetili EU

UPRAVO Europski istražitelji “upali” u poznatu prehrambenu kompaniju, istraga u više županija

Kako doznajemo, europski istražitelji, to jest Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitnu istragu u više hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×