Među hrvatskim najakcijama za djecu i dvije koprivničke

16:01h
0

Ovogodišnji Sajam mogućnosti // Foto: Biljana MarkovićČak dvije  koprivničke akcije provedene za djecu uvrštene su u krug  najakcija u Hrvatskoj u 2010 godini. Pohvalama  za najakciju koje dodjeluje Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine prijatelji djece okitili su se humanitarna dječja modna revija pod nazivom Igrajmo se i u bolnici koju je organiziralo Društvo naša djeca, te Sajam mogućnosti  kojeg je u suradnji s DND pripremila Policija u zajednici i PU koprivničko-križevačka.

Humanitarna modna revija održana je 13. ožujka 2010. kao najljepši završetak višemjesečne akcije prikupljanja sredstva za opremanje dnevnog boravka dječjeg odjela koprivničke bolnice. Pozivu odraslih za uključivanje u akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ djeca su se odazvala onako kako to najbolje znaju- s neskrivenim veseljem, plesom i pjesmom uz poruku „Igrajmo se i u bolnici“. Uz pomoć brojnih volontera pripremljena je modna revija  na kojoj je od prodaje ulaznica prikupljeno 6131 kune, te nove edukativne igračke u vrijednosti od 2300 kuna koje su donirali partneri projekta. Uz male manekene na humanitarnoj priredbi za koju su rasprodane sve ulaznice, a koja je po silini emocija nezabilježena u Koprivnici, nastupale su i dječje plesne skupine, mali pjevači i recitatori.

Sajam mogućnosti je projekt osmišljen radi poticanja djece da svoje slobodno vrijeme iskoriste za bavljenje sportskim i društvenim aktivnostima kako bi se udaljili od ulice i kafića, te  štetnih druženja. Omogućio je predstavljanje športskih klubova, kulturno-umjetničkih društva i udruga koje se bave programima za djecu kao i načine uključivanja djece i mladih u njihove aktivnosti učenicima osnovnih škola s područja koprivničko-križevačke županije. Prvi Sajam mogućnosti, održan na koprivničkom sajmištu okupio je više od 1200 sudionika koji su uz puno zabave mogli odabrati sadržaje koji im se najviše sviđaju.

 

Pohvale za najakcije uručene su na svečanosti u gornjogradskoj vijećnici u Zagrebu gdje su usto za gradove prijatelje djece proglašeni Krapina, Prelog, Osijek i Vrbovsko. Tako sada ovu prestižnu titulu nosi 28 gradova i općina u Hrvatskoj među kojima je i Koprivnica.