10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ULAGANJE 200 MILIJUNA EURA

MEGA BIZNIS Kristijan Krezić pomoću konoplje u Koprivnicu uvodi revoluciju na području hrane i zdravlja
M

Prve proizvode imat će već na proljeće, zaposlit će stotinjak ljudi, a dosad je investirao oko 12 milijuna eura, tvrdi.

Ne propustite

Kristijan Krezić (41) osnivač je dviju tvrtki – Greenbird Medical Copyright Codes.  U poduzetničkoj zoni Dravska u Koprivnici kupio je zemljište na kojemu, na proljeće, planira započeti proizvodnju dodataka prehrani, vitamina i minerala, kao i na prirodnoj osnovi iz biljaka. Preradu će vršiti mehanički, bez kemije.

U intervjuu za vecernji.hr objasnio je kako je Koprivnicu odabrao slučajno, nakon što je u Hrvatskoj tražio mjesto za buduće poslove. Svidjela mu se poduzetnička situacija te ostali uvjeti. Tijekom više godina bit će uloženo oko 200 milijuna eura.

Otkrio je kako će gradnja uskoro krenuti. Prve proizvode imat će već na proljeće, zaposlit će stotinjak ljudi, a dosad je investirao oko 12 milijuna eura, tvrdi. Podsjetio je kako u Podravini već ima pokusno polje industrijske konoplje.

– Naše tehnologije su najefikasnije u ekstrahiranju tih supstanci i preradi za ljudsku primjenu bez ijednog dodatka sintetičke kemije. Znači, potpuno prirodne, apsolutno ekološki proizvedene, jedino što pritom koristimo je molekularna biokemijska fizika. Većina tih supstanci bit će dio naše prehrane, ali ubrzo nakon prvih pozitivnih učinaka mogli bismo postati tema za uvrštavanje na listu lijekova. Već postoji i interes farmaceutskih tvrtki – odgovorio je Krezić.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i Kristijan Krezić // Foto: Grad Koprivnica
Foto: Ivan Balija
Martina Mak // Foto: Ivan Balija

Spomenuo je kako je u u Nizozemskoj studirao menadžment fokusiran na razvoj koncepta novih tvrtki, usluga i proizvoda, dok je, prema njegovim riječima, bio savjetnik poznatih tvrtki koje su godišnje ostvarivale promet od najmanje milijardu eura.

Dakle, u Podravini planira uzgajati bilje za preradu na potpuno ekološki prihvatljiv način. Njihov pogon, kazao je, neće proizvoditi otpad koji se mora zbrinjavati.

Iznimno je zadovoljan, napominje, timom koji je okupio za ostvarenje projekta, a čiji je dio, između ostalih, Martina Mak, donedavna direktorica gradske tvrtke Enter Koprivnica.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ipak su ga pronašli

UŽAS U PODRAVINI Razbojnik upao u kuću, zarobio staricu pa pobjegao s više stotina eura

Nevjerojatno razbojništvo dogodilo se prije četiri dana na području Podravine. Kako doznajemo, lopov je upao u nezaključanu kuću u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×