9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Međunarodni susret umjetnika, Štaglinec 2009: Nepoznati energetski organizam zemlje
M

Ne propustite

090618-staglinec-mU Štaglincu kraj Koprivnice ove subote održat će se Međunarodni susret umjetnika pod radnim naslovom “Nepoznati energetski organizam zemlje”.

Zemlju kao mjesto čovjekovog boravka, zemlju kao izvor hrane za naš organizam te materijal za naše duhovne kreacije, poštujemo kao kreatora uvjeta u kojima dobivamo tjelesnu i fizičku formu.

Zemlju ćemo pokušati gledati ne samo kao fizički prostor već ćemo se ovaj puta koncentrirati na njene energetske pojave ili možemo čak reči i zakone koji mogu na prvi pogled izgledati kao iluzija ali koja se može različito manifestirati u svojim formama. Tu će nas više zanimati aspekt iznad onog racionalnog, dimenzije više svijesti koje kroz racionalno dolaze do nove duhovnosti u prostor neke druge dimenzije koja otvara nova područja kreativnosti. Tako može energetski organizam nekog prostora ili ambijenta interaktivno postati harmonično mjesto kakvo do sada nije postojalo.

Prostor imanja u Štaglincu uz svoju materijalizaciju i ciklička ponavljnanja, beskonačno i konačno (biljke koje u jesen nestanu a u proljeće se vračaju) kao takvo ima svoj put racionalnog a kojem umjetnici suprostavljaju iluziju fenomenalnog „irealnog” prostora „maja”. Tako možemo taj „irealni” prostor (zemlju) postaviti i u kontekstu sakralnog, spiritualnog.

Taj skoro religijski pristup u otkrivanju nepoznatih energetskih organizama zemlje i pretvaranje u skoro sakralni prostor dio je postojeće geomantije na imanju umjetničke organizacije. Jer sve ono što je do sada na tom prostoru učinjeno ostaje kao ukopana vrijednost koja se nadograđuje novim radovima umjetnika kao evolutivna linija naših duhovnih bića.

Na taj način ćemo interaktivno dobiti nove komunikacijske prostore sa novim duhovnim vrijednostima a koje će korespondirati sa novonastalim kreacijama pojedinačnih autora na prostorima imanja umjetničke organizacije.

….podsvijest je u povijesnom čovjeku sačuvala religijski karakter iskonske budnosti. To je slobodan, otvoren nagon za izražavanje svih mogućnosti, sveukupnih duševnih sposobnosti. To je budnost čiji je intezitet u svakom trenu nazočan, koji je nadvremenski, nadnaravni, natprostorni, nadživotni. Budnost koja zna sve, vidi sve i i ne griješi. Takva se budnost u današnjem čovjeku zatvorila….
Biocentrizam s pravom osporava antropocentrizam koji smatra čovjeka mjerom svih stvari svijeta, umjesto obrnuto, svijet treba biti mjera čovjeku.
…u jednostavnoj činjenici da je arhajski čovjek narav duše izrazio leptirom, nije se radilo o usporedbi izmedju duše i malog kukca nego o prirodi koja je prožeta božanskim snagama, leptir nije kukac vec božansko očitovanje. Leptir nije simbolična riječ, on je ključ koji otvara vrata božanskoj biti leptira…….

Umjetnička organizacija “Moja zemlja, Štaglinec”
subota 20. lipnja. 2009. u 17h, Štaglinec / Koprivnica

Creative Colaboration 2009. – PAVES
Anne Bean ( England), Efi Ben David ( Israel ), Poshya Kakl ( Iraq)
Sinead O’Donnnell ( Ireland), Vlasta Delimar ( Croatia)

Imre Denes (Hungary) performans
Istvan Kovacs (Hungary) performans “Tvoja zemlja je moja zemlja”
Akiko Sato (Japan / Croatia) instalacija “Sklonište za osjećaje”
Sakiko Yamaoka (Japan) performans “Vjetar sa neba”, “Mi smo elegantni”
SU – EN (Sweden) performans “Kupusovi snovi”
Đanino Božić instalacija “Relikvijarij (artefakata)”
Milan Božić performans “Hrana za ….”
Vlasta Delimar i Sven Medvešek performans “Erszebet Bathory II”, tekst: Bela Hamvas
Antonio Grgić instalacija “Povijest imena”
Antonio G. Lauer performans “Gibanje”
Pino Ivančić performans “Elekt/r/ični snovi Leptira zimi… ”
Duje Jurić performans “Hommage pužu”
Goran Trbuljak plakat 6x(50×70 cm )
Vlasta Žanić performans
Vlasta Delimar objekt “I starski suhozid”

Izvor: www.mojazemlja.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×