sjajan mladić

Mihael Srbljinović, mladi kapetan križevačkih pionira nastavlja svoj put u velikom Dinamu, Kemenović: On je putokaz ostalim igračima

U NK Križevce Mihael je stigao prije šest godina i nakon samo godinu dana boravaka primio se ozbiljnog rada i nakon pet godina postigao je rezultat o kojem sanjaju mnogu njegovi vršnjaci – završiti u prvoligaškom klubu.

11:41h
0
Mihael Srbljinović // Foto: NK Križevci
Mihael Srbljinović // Foto: NK Križevci

Nakon što je bio nekoliko puta na probi u posljednjih dva mjeseca, stariji pionir postave Križevaca do 14 godina Mihael Srbljinović (13) od ove polusezone svoju nogometnu karijeru nastavit će u školi nogometa zagrebačkog Dinama. U NK Križevce Mihael je stigao prije šest godina i nakon samo godinu dana boravaka primio se ozbiljnog rada i nakon pet godina postigao je rezultat o kojem sanjaju mnogu njegovi vršnjaci – završiti u prvoligaškom klubu.


– Nakon razgovora s roditeljima i postizanja dogovora i češćem dolasku na treninge iz dana u dan njegova kvaliteta i temperament su odskakali od drugih igrača. Redovito je bio najbolji igrač ili strijelac turnira u Hrvatskoj, a i šire. Niskog rasta i uvijek osmjeha na licu na terenu se pretvarao u osobu željnu pobjede i svjesne svoje kvalitete – kaže o Mihaelu njegov dugogodišnji trener Dražen Kemenović, voditelj križevačke Škole nogometa.

– Donio nam je za klub stvarno puno lijepih trenutaka, osvojenih turnira i pojedinačnih nagrada koje ćemo pamtiti. On je putokaz ostalim igračima i roditeljima na rad i odricanje bez kojeg nema napretka. Ulazak u reprezentaciju regije Sjever, koji smo gradili kroz 5 godina, jer je on ipak igrač iz provincije, veliki je pomak u njegovoj karijeri i kruna dječjeg igranja – zaključno je rekao Kemenović.

Puno sreće, zdravlja i uspjeha u novoj sredini te da s ponosom nosi ime Križevaca od srca mu žele treneri Škole nogometa Križevci kao i uprava kluba.

Mihael Srbljinović // Foto: NK Križevci
Mihael Srbljinović // Foto: NK Križevci
Mihael Srbljinović // Foto: NK Križevci

čitam...