Miklobušec napokon objasnio okolnosti oko izglasavanja županijskog proračuna

15:13h
0
Sjednica skupštine HDSS-a

Potpredsjednik Županijske skupštine i prvi čovjek županijske organizacije HDSS-a Vlado Miklobušec nakon više od dva mjeseca odlučio je pojasniti okolnosti oko izglasavanja proračuna Županije, no zapravo je ponovio sve što je rekao na sjednici Skupštine u prosincu. Unatoč tome što je bio član vladajuće koalicijske petorke, prijedlog ovogodišnjeg financijskog poslovanja nije podržao jer nije sudjelovao u njegovoj izradi već ga je dobio u zadnji tren, a za takvu odluku imao je i podršku županijskog predsjedništva HDSS-a.

– To je bio povod moj i povod predsjedništva da se ja kao vijećnik i dopredsjednik Županijske skupštine zauzmem za odgodu donošenja proračuna te predložim da se proračun donese konsenzusom a ne preglasavanjem, jer je po nama proračun ipak najvažniji dokument koji je od iznimne važnosti za naše građane.

 

No županijski HDSS nije raspravljao samo o prijedlogu proračuna, a očito da ta tema nije bila i jedini izvor nezadovoljstva odnosima u koaliciji, dao je naslutiti Miklobušec.Vlado Miklobušec

– Jednoglasna odluka svih prisutnih je bila da je suradnja u koaliciji bila loša iz razloga što smo bili degradirani, jer nam koalicijski partneri nisu dopuštali i davali mogućnosti za suradnju i nisu dozvolili da se i mi kao mladi ljudi izjašnjavamo o pojedinim pitanjima. Mene kao dopredsjednika Županijske skupštine vješto se skrivalo od medija i nije mi se dopuštalo sudjelovati na važnim skupovima, ni jednom nisam bio pozvan na polaganje vijenaca i slična zbivanja u našoj županiji.

Iako je još na sjednici Županijske skupštine Miklobušec najavio izlazak HDSS-a iz koalicijske petorke, ta tema u stranci još nije bila formalno razmatrana. Također, Miklobušec je odbacio navode da mu je pri glasovanju protiv proračuna pomogla ponuda SDP-a da bude na njihovoj listi na idućim izborima, jer HDSS niti nije član Kukuriku koalicije.

Konferenciji za novinare u Koprivnici prisustvovao je i predsjednik HDSS-a Ivan Martan, koji je traženje Autohtonih pravaša da HDSS vrati mandat u Skupštini ocijenio kao potpuno neosnovan.

Izvor: Radio Drava

čitam...