gradsko vijeće

Milan Bandić proglašen počasnim građaninom grada Đurđevca, Lacković: Možemo ga s punim pravom smatrati našim

17:52h
0
Najava jubilarne 50. Picokijade // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Gradska knjižnica Đurđevac danas je ugostila 18. sjednicu Gradskog vijeća grada Đurđevca. Odmah na prvoj točci razglabalo se o donošenju Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Đurđevca.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković za titulu počasnog građanina grada Đurđevca predložio je Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, a prijedlog je naišao na plodno tlo i Milan Bandić uskoro će i službeno biti počasni građanin grada Đurđevca.

– Čast nam je da smo prva JLS koja je gosp. Bandića imenovala počasnim građaninom. Smatramo da svi oni svojim djelima i odnsom prema gradu i građanina doprinose boljitku grada trebaju dobiti ovakva priznanja. Bandić je dugo prijatelj grada Đurđevca, te je zaslužan za suradnju glavnog grada i našeg Muzeja. Ne smijemo zaboraviti ni na promociju naših gastro-eno proizvoda koji su prisutni u Zagrebu jer smo naišli na njegovo razumijevanje. Godinama dolazi u naš grad, pomaže djeci s poteškoćama, riječ je o odnosu koji s punim pravom daje da gospodina Bandića možemo smatrati našim sugrađaninom – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

 

 

čitam...