nakon sjednice

Milanović iz Koprivnice: U Hrvatskoj imamo 1200 respiratora, pa gdje su?

14:54h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon svečane sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, a povodom 664. rođendana Grada Koprivnice, predsjednik Zoran Milanović i gradonačelnik Mišel Jakšić obratili su se medijima, koji zbog korona mjera nisu mogli prisustvovati sjednici.

– Ne sviđa mi se kako neki mediji u BiH opisuju odnos oprema ilegalnim migrantima. Govore kao je da Hrvatska neprijatelj muslimana, neka na to obrate pažnju, jer od toga nastaju ovakve stvari. Izjave Macrona su izjave koje od njega očekuješ, Francuska je bila možda hladan, ali stabilna mater muslimanima i osjećaju se razočarano i ljuto, no radi se o pojedincima – kaže Milanović-

Što se tiče izbora u Americi, kaže da zna kome idu njegove simpatije.

– No pričekao bih s brojanjem glasova, kompliciran je to sistem koji im se sad odbija o glavu, ne biraju građani nego države. Pobjeda Bidena bi značila obnavljanje i svijest da je Europa glavni saveznik gdje je došlo do loših odnosa, a to je dobro za svijet i za Hrvatsku- mišljenja je Milanović.

– On nije nikakav baletan i svilenko. To je jedan čovjek koji ima sjajan stav, ali je već zašao u godine – rekao je o Bidenu.

Kaže da će vrlo rado sudjelovati u koloni sjećanja u Vukovaru, a on dolazi kao gost.

– Nadam se da neće kontaminirati to sve skupa. I kad sam imao utjecaja nisam nasilnike rastjerivao policije i vodenim topovima – poručio je.

– Stanje u KBC Dubrava je odgovornost ministra, u Hrvatskoj navodno ima 1200 respiratora, gdje su, a tamo ih navodno ne mogu dobiti. Razgovarao sam ženom koja ima rak na dojci, mora na pregled, a ne može do bolnice, jedino ako nije liječnica ili joj ćaća nije doktor – kaže on.

Što je još Milanović rekao na Svečanoj sjednici pogledajte ovdje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija