MINI John Cooper Works

23:00h
0
MINI John Cooper Works

Najnovija inačica vrhunskog sportaša u segmentu malih vozila u obliku MINI John Cooper Works-a dolazi na tržište.

MINI John Cooper WorksEkstremna zabava u vožnji novog MINI-ja John Cooper Works i ekskluzivna karizma temeljena na novoj tehnologiji motora, ovjesa i aerodinamike izvedene su izravno iz automobilističkih utrka. Uz to dolaze dizajnerski elementi vanjštine i unutrašnjosti specifične isključivo za ovaj model što ga čini još posebnijim u odnosu na standarne modele.

U ovaj automobil ugrađen je najsnažniji motor ikad ugrađen u serijsku inačicu britanskog premium proizvođača. Radi se o 2.0 litrenom 4-cilindrilčnom benzinskom motoru razvijenom na temelju dokazane stručnosti u auto utrkama sa snagom povećanom na 231 KS te iznimno uzbudljivim zvukom postignutim specifičnim dizajnom klipova, turbopunjača i ispušnog sustava. Maksimalni okretni moment povećan je za 23 posto i sada iznosi 320 Nm te dolazi u sprezi s standardnim 6-brzinski ručnim mjenjačem te opcijskim 6-brzinskim Steptronic sportskim mjenjačem. MINI JCW s ručnim mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,3 sekunda (0,2 sekunde manje) ili 6,1 sekunda (0,6 sekunde manje) s automatskim mjenjačem dok je elastičnost poboljšana za 10 posto (80 – 120 km/h za 5,6 sekunda). Potrošnja goriva i razina emisije CO2 s automatskim mjenjačem smanjena je za 20 posto na 5,7 l/100 km i 133 g/km prema EU testnom ciklusu.

Tehnologija ovjesa precizno je usklađena sa snagom i karakteristikama performansi motora. Novo-razvijene Brembo sportske kočnice, ekskluzivni 17-inčni John Cooper Works Race Spoke aluminijski naplatci, elektromehanički servoupravljač sa Servotronicom, Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) s Dinamičkom kontrolom trakcije (DTC), Elektroničkom kontrolom blokade diferencijala (EDLC) i Performance Controlom čine ovaj mali sportski auto iznimno zabavnim i nadasve sigurnim za sve oblike sportske vožje. Kao opcija na raspolaganju je i Dynamic Damper Control.

Aerodinamički optimiziran dizajn karoserije dolazi s sportskim prednjim branikom s velikim otvorima za zrak koji se protežu na prostor gdje se na standardnom modelu nalaze svjetla za maglu te uz prepoznatljivi dizajn bočnih pragova, stražnjeg branika s dvostrukom ispušnom cijevi i posebnog John Cooper Works stražnjeg spojlera čine ovaj mali sportski auto pravom pojavom na cesti.

Detalji u unutrašnjosti karakteristični su za ovako sportski nastrojen automobil. Uz ekskluzivna John Cooper Works sportska sjedala s Dynamica tkaninom, John Cooper Works oznake na pragovima, ključu automobila, ručici mjenjača, upravljaču s multifunkcijskim tipkama i polugama za izmjenu brzina 6-brzinskog Steptronic sportskog mjenjača model dolazi opremljen s sportskim papučicama od čelika te antracitnom krovnom oblogom.

Struktura karoserije optimizirana je za sportsku vožnju s manjom masom i boljom čvrstoćom pri sudaru dok standardnu sigurnosnu opremu čine prednji i bočni zračni jastuci, bočne zračne zavjese, 3-točkovni automatski sigurnosni pojasevi na svim sjedalim s natezačima pojaseva i graničnicima sile zatezanja sprijeda, ISOFIX priključci za dječje sjedalice straga i opcijski na prednjem suvozačkom sjedalu, kontrola tlaka u gumama i aktivan poklopac motora za optimiziranu zaštitu pješaka.

Dodatan naglasak na ekskluzivni karakter novog MINI John Cooper Worksa nam donosi opcijska oprema; krov i pokrovi vanjskih zrcala u Chili Red boji, 18-inčni John Cooper Works aluminijski naplatci, John Cooper Works crte na poklopcu motora i savršeno usklađene komponente vanjštine i unutrašnjosti pomoću John Cooper Works PRO dizajnerske linije, dostupne kao dio MINI Original Accessories programa.

izvor: auto-info.hr