Mininogomet // Hrvatska na Europskom prvenstvu večeras igra protiv Italije

16:02h
0
Hrvatska mininogometna reprezentacija na nedavnom Kupu nacija u Koprivnici // Foto: Koprivnica.net

Hrvatska mininogometna reprezentacija jučer je otputovala na treće europsko prvenstvo u mininogometu, tzv. MiniEURO. Ove godine domaćin je trebao biti Izrael, ali zbog trenutne situacije u toj državi, Europska mininogometna federacija odlučila je da se ovogodišnje natjecanje održi u Crnoj Gori, u Herceg Novom.

Podsjetimo, naši reprezentativci na lanjskom prvenstvu Europe osvojili su srebrnu medalju, a jedinu utakmicu izgubili su u finalu od dvostrukih prvaka Europe Rumunja. Ambicije Hrvatskog mininogometnog saveza su jednake kao i prošle godine, a to je dolazak u samu završnicu MiniEURA. Stručni stožer na čelu s izbornikom Danijelom Kneževićem tvrdi kako naša reprezentacija ima kapacitete za osvojiti medalju, a uz malo sreće ta medalja bi, kažu, mogla biti i zlatnoga sjaja.

Hrvatska se nalazi u skupini “A”, a uz našu reprezentaciju skupinu još tvore Kazahstan, Italija i Irska. Prvu utakmicu naši reprezentativci igraju u srijedu u 23.00 sati protiv Italije, zatim ih u četvrtak u 22.00 sati očekuje Irska, a u petak u 17.00 sati skupinu će zaključiti protiv Kazahstana s kojim su nedavno igrali na Kupu nacija u Koprivnici. Tada su Kazahstanci u tvrdoj utakmici slavili 2:1.

Hrvatsku reprezentaciju na ovogodišnjem MiniEURU činit će 14 igrača, a to su vratari Marko Mihaljević i Marko Habazin. Kao i prošle godine kapetan je Tvrtko Močibob, a u reprezentaciji su još Ive Bura, Tomislav Borošak, Filip Rihtar, Saša Kranjčec, Dominik Išaretović, Božo Karamatić, Dario Kleščić, Zoran Lukavečki, Marko Tomić, Ivan Rančić i Hrvoje Šimunović.

Sve utakmice s MiniEURA moći će se pratiti putem SPTV-a (Sportska televizija). Utakmice u grupnoj fazi emitirat će se u snimci, a četvrtfinala, polufinala, utakmica za treće mjesto i finale u izravnom prijenosu.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW