24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
očekuju da se širi

Ministar Ćorić demantirao Jakšića: Podravka će ostati u vlasništvu države koliko je i sada
M

To ne da nije točno, nego u narednom razdoblju očekujemo od Podravke da se širi i preuzima druge firme, rekao je Ćorić.

Ne propustite

Ministar Tomislav Ćorić bio je gost RTL direkta te je pobio jučerašnje Jakšićeve tvrdnje o tome da će Vlada prodati državne udjele u Podravki.

– To ne da nije točno, nego u narednom razdoblju očekujemo od Podravke da se širi i preuzima druge firme na tržištu i poveća obujam svog poslovanja. Podravka će ostati u vlasništvu države koliko je i sada – rekao je Ćorić.

Dodao je kako većina građana po anketama podupire neradnu nedjelju u trgovinama jer je to veliki sektor koji je najizloženiji radu nedjeljom.

Naglasio je da se takvim zakonskim rješenjem može onima koji su najugroženiji omogućiti da imaju nedjelju za obitelj.

– Proteklih smo godina svjedoci da Hrvatska ima nedostatak radnika. U cijelom nizu sektora imamo problem s radnom snagom i mislimo da neradna nedjelja ne bi dovela do otpuštanja. Svi koji tako olako stavljaju u koš s drugim danima i misle da je profit najvažniji, trebali bi možda osam sati provesti na blagajni pa onda komentirati kako to izgleda – rekao je Ćorić.

Upitan bi li se zabrana odnosila na sve trgovce ili bi bilo iznimki poput benzinskih crpki, ministar je kazao da što je više iznimki, to je zakon ranjiviji pred Ustavnim sudom i upravo zbog toga će iznimke biti minimalne.

– To će biti samo trgovine u onim objektima koji su infrastrukturno važni, poput zračnih luka, kolodvora, benzinskih crpki i bolnica, ali neće ih biti previše – dodao je.

Upitan znači li 16 nedjelja to da Vlada računa na sezonu od tri mjeseca i potrošački prosinac, odgovorio je da 16 nedjelja pretpostavlja mogućnost da vrh turističke sezone plus nekoliko tjedana oko blagdana budu pokriveni i da trgovački lanci, koji se najviše opiru, mogu namiriti najveći dio potrošnje koja se tada odvija.

U ostalim nedjeljama će se prometi prirodno preliti na dane oko vikenda, kada i jesu najveći prometi, prema fiskalizaciji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×