Ministar Varga najavio gradnju nove pedijatrije u koprivničkoj bolnici

15:56h
0
Ministar zdravlja primarijus Siniša Varga i sanacijski upravitelj koprivničke bolnice dr. Petar Stapar na konferenciji za novinare // Foto: Koprivnica.net

Ministar zdravlja primarijus Siniša Varga u srijedu je službeno posjetio Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, a nakon razgovora s gradskim i županijskim čelnicima te predstavnicima uprava županijskih zdravstvenih ustanova u društvu sanacijskog upravitelja dr. Petra Stapara obratio se i novinarima.

Najvažnija vijest glasi da je i ministar Varga, nakon premijera Milanovića, najavio izgradnju odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici.

– Apsolutno podržavamo projekt Opće bolnice Koprivnica za izgradnju novog pedijatrijskog odjela, to je nešto infrastrukturalno što je iznimno bitno ne samo za bolnicu nego i za populacijske mjere i očuvanje zdravlja naših najmlađih stanovnika, i to je nešto što će u 2015. godini ući u sve naše poslovne planove. Stručne službe Ministarstva zdravlja već pripremaju podlogu za odluku Vlade o načinu na koji će se financirati sam projekt, prema tome neće pasti na teret same bolnice po pitanju financiranja izgradnje nove pedijatrije – izjavio je ministar.

Najavio je i skoro podmirenje dugovanja prema ljekarnama i zdravstvenim ustanovama u dogovorenim rokovima, što će se dogoditi nakon izlaska zdravstva iz državne riznice. Time će se omogućiti njihovo redovno poslovanje.

Pohvalio je i kvalitetu koprivničke bolnice.

– Kako bi mogli ući u novo razdoblje zdravstva, koje se prvenstveno financira koje se prvenstveno financira izvan državnog proračuna, ali isto tako i podizanjem visoke ljestvice odgovornosti svih sudionika u sustavu zdravstva, i po pitanju dostupnosti zdravstvene zaštite i kvalitete, ali isto tako i pristupačnosti samog osoblja, to je nešto što je egzemplarno u ovoj bolnici s obzirom na to da ima uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom i to je nešto što ćemo nastojati održati u svim sustavima zdravstva u Hrvatskoj, po uzoru na koprivničku bolnicu – poručio je primarijus Siniša Varga.