Ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio izgradnju novog Odjela pedijatrije u Koprivnici

14:11h
0

120724_Rajko-Ostojic02– Da imam ozbiljne planove s ovom bolnicom dokaz je da postoji velika šansa da vam napravim pedijatriju. Mislim da je to odgovor na vaše pitanje – odgovorio je ministar zdravlja Rajko Ostojić na novinarsko pitanje planira li se spajanje čakovečke, varaždinske i koprivničke bolnice. Najavio je tako i da će pokušati uvrstiti izgradnju pedijatrije koprivničke bolnice u masterplan izgradnje hrvatskih bolnica.

– S obzirom da pedijatrija radi u lošim uvjetima, najvjerojatnije ću je uspjeti ubaciti u izgradnju sljedećih dvije do tri godine. Ne mogu to jamčiti, ali šanse su izrazito, izrazito velike – rekao je Ostojić. 

Ministar je najavio smanjenje listi čekanja za ortopedske zahvate te za dijagnostiku vratnih arterija gdje je najveći problem bio nedostatak aparata. 

120724_Rajko-Ostojic03– Naravno da sam promptno reagirao i uvrstio bolnicu u nabavku aparata za ultrazvuk karotida – rekao je Ostojić, izrazivši nadu kako će aparat stići kroz 20 do 30 dana.

Nema panike

Naglasio je i kako građani, unatoč tome što smo posljednjih mjeseci svjedoci tome kako bolnice nemaju novaca za lijekove, ne trebaju paničariti jer Vlada ima jasnu viziju rješavanja problema u zdravstvu.

120724_Rajko-Ostojic04– Točno prije četiri godine dug ove bolnice bio je 62 milijuna kuna, sad je manji, 59 milijuna. Ali ne zaboravite da je bio saniran sa skoro 13 milijuna kuna. To je dugoročan, kompleksan problem. Imamo potpuno jasan masterplan koji će uključivati i sanaciju u pravom smislu riječi – rekao je ministar. 

Ravnatelj koprivničke bolnice Petar Stapar ministru je zahvalio na nabavci ultrazvučnog aparata za potrebe neurologije te ugradbenog materijala za ortopediju. 

– U našoj ortopedskoj djelatnosti liječe se pacijenti iz cijele Hrvatske – rekao je Stapar. Pohvalio se kako je koprivnička bolnica jedina opća bolnica koja ima akreditiran medicinsko-biokemijski laboratorij te kako je pokrenuta palijativna skrb za koju želi da iz dnevne bolnice preraste u stacionar kako bi se o pacijentima moglo brinuti 24 sata dnevno.

Ministar je osim Opće bolnice “Tomislav Bardek” posjetio i Podravku, gradsku upravu i Dom za starije i nemoćne.

čitam...