6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministarstvo turizma u širokom luku zaobilazi koprivničke manifestacije
M

Ne propustite

Gradsko klizalište, Markov sajam, Podravski motivi i Renesansni festival vrijedni su projekti i manifestacije koje Turistička zajednica grada Koprivnice već godinama uspješno organizira te na taj način predstavlja Koprivnicu, Podravinu i stare običaje vezane uz naš kraj. Iako su te manifestacije već na veliko poznate ne samo u Koprivnici, već i širom Lijepe naše, one očito nisu dovoljno atraktivne za Ministarstvo turizma, koje već šestu godinu zaredom nije sufinanciralo niti jedan od ovih projekata.

Tu priči nije kraj jer pozornost ministarstva nije zavrijedio ni iznimno zahtjevan projekt s Mađarima koji podupire EU, tako da ni taj projekt nije dobio lipu potpore. 

 

Ovakvo sustavno zanemarivanje i nelogičnost, s obzirom na uspješnost navedenih projekta, silno je razočaralo direktora TZ grada Koprivnice Renata Labazana koji ne može vjerovati da niti jedan od koprivničkih projekata nije ušao u masu projekta koji se financiraju od ministarstva.

– Ministarstvo turizma s pet miljuna kuna sufinancira veliki broj projekata širom Hrvatske, od kojih velika većina po kvaliteti nije sigurno u rangu s našim manifestacijama. TZ grada Koprivnice je jedina turistička zajednica u Hrvatskoj koja organizira Gradsko klizalište i vodi onakvu infrastrukturu, za Markov sajam potrebno je nekoliko kamiona opreme i gotovo stotinu ljudi, koji su četiri dana glavni akteri i organizatori ovog velikog događanja u srcu Zagreba, Podravski motivi su jedna od najkompleksnijih i najoriginalnijih manifestacija u Hrvatskoj, a Renesansni festival je vjerojatno jedina istinska turistička manifestacija u Županiji koja je ove godine, po mišljenju struke, proglašena za najbolju manifestaciju na kontinentu od Way to Croatia i UHPA-e. Kad se sve to zbroji, nelogičnosti od strane Ministarstva turizma još su bolje neshvatljiva – rekao je Labazan. Iako su zatražili od Ministarstva kriterije po kojima se odlučivalo o potporama, u koprivničkoj TZ nisu dobili nikakvu službenu informaciju o tome tko je koliko i zašto dobio sredstva.

Vjerujemo da će Ministarstvo turizma iduće godine isključiti politiku iz svega ovoga, jer ipak se radi o turističkim atrakcijama, te da će se okrenuti objektivnom ocjenjivanju jer koprivničke manifestacije koje su iz godine u godinu sve bolje to i zaslužuju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×