13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBRE VIJESTI

Ministarstvo kulture i medija Muzeju grada Đurđevca odobrilo pet programa vrijednih 55 tisuća kuna
M

Sve navedene programe podržat će i Grad Đurđevac koji je kontinuirana potpora kako za inozemne, tako i za domaće umjetnike

Ne propustite

Djelatnice Muzeja Grada Đurđevca uz sve svoje izložbene aktivnosti u 2022. godini većinu vremena posvetit će istraživačkom radu u muzeju i terenskom istraživanju zahvaljujući prijavljenim programima temeljem natječaja Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske – javne potrebe u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu.

Pet pripremljenih i obrazloženih programa iz raznih programskih područja prihvaćeno je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u iznosu od 55.000 kuna.

Uz odobrene programe informatizacije i nabavu polica za odlaganje umjetnina, dio sredstava dodijeljen je programu Ivan Lacković Croata iz drugog kuta, u kojem bi filmskim zapisom dokumentarnog tipa, skrenuli pozornost na humanu gestu donacije jednog od najeminentnijih umjetnika naivnog likovnog izraza druge polovice 20. stoljeća. Dobivenim sredstvima Muzej će raditi i na izdavanju publikacije Pregled kroz zbirke Donacije ILC (radni naslov) uz 90. obljetnicu rođenja i 25. obljetnicu Donacije Ivana Lackovića Croate kako bi ukazao na vrijednost Donacije, a osim navedenog odradit će izložbu umirovljenog sveučilišnog profesora Marijana Jakubina, autora mnogih projekata, stručnih pedagoških publikacija, izložbi, radio i televizijskih emisija koji se u svojoj umjetničkoj djelatnosti bavio slikarstvom, grafikom, kiparstvom i primijenjenom umjetnošću, što govori o njegovoj spomenutoj svestranosti, uz brojne sakralne cikluse na vitrajima, oltarne freske i ulja.

Sve navedene programe odobrene od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske podržati će i Grad Đurđevac koji je kontinuirana potpora kako za inozemne, tako i za domaće umjetnike te ostale aktivnosti muzeja koje su ga učinili prepoznatljivim i važnim kulturnim segmentom u kulturnom turizmu kontinentalne Hrvatske.

Izlozba Da Vincija u Durdevcu
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevrtljivi travanj

Meteorolozi šokirali, stiže veliko zahlađenje i da, dobro ste pročitali – čak i snijeg!

"Do ponedjeljka stabilno, većinom sunčano i za doba godine iznimno toplo, uz jačanje južine. Zatim velika promjena - zahladnjenje,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×