4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministarstvo kulture uplaćuje Koprivnici 440.000 kuna za očuvanje kulturne baštine
M

Ne propustite

U koprivničkoj Gradskoj upravi zadovoljni su ovogodišnjim radovima na obnovi objekata koji spadaju u najvredniju gradsku kulturnu baštinu. Pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec podsjetila je da je Ministarstvo kulture sufinanciralo radove na zgradi oružane i prostoru bedema, na pravoslavnoj crkvi Svete trojice te na zgradi Sinagoge u Svilarskoj ulici.

Točnije, kaže pročelnica Ištvan Krapinec:

„Mi smo u završnoj fazi s planiranim radovima. Sva sredstva koja je ministarstvo osiguralo bit će uplaćena u proračun grada Koprivnice.”

Ministarstvo je za ovogodišnje radove na obnovi ulaznog portala sinagoge osiguralo 68.295,00 kn, za uređenje ulaznog pročelja pravoslavne crkve 100.000,00 kn te za najznačajniji objekt na kojemu rade – za prenamjenu zgrade oružane u novi izložbeni prostor 270.000,00 kn. Još najmanje toliko novca iz svog je proračuna osigurao sam grad. Pročelnica Ištvan Krapinec rekla je da iduće godine završava uređenje cijele fasade pravoslavne crkve, dok će nastavak obnove sinagoge biti financiran projektom javno-privatnog partnerstva, a  financijski najzahtjevniju rekonstrukciju bedema grad će u suradnji s Ministarstvom kulture kandidirati za financiranje iz evropskih fondova.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×