22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministarstvo školstva potvrdilo novu mrežu škola
M

Ne propustite

Između dvije školske godine stigle su dobre vijesti u Koprivničko-križevačku županiju. Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je novu mrežu škola, rekao je zamjenik župana Ivan Pal.

– Škola u Koprivničkom Ivancu može se izdvojiti iz sadašnje matične škole ‘Braća Radić’ u Koprivnici i postati matična škola. Isto tako, osnovna škola u Hlebinama se može izdvajati iz škole u Drnju, a Podravske Sesvete se mogu izdvojiti iz Kloštra. Osim toga, možemo osnivati Osnovnu glazbenu školu u Đurđevcu i školu za učenike s posebnim potrebama u Đurđevcu jer sad djeluju pri osnovnoj školi, objasnio je odluku Ministarstva zamjenik Pal.

I dok je Ministarstvo na području osnovnog školstva udovoljio svim zahtjevima iz naše županije, nije odobrilo izdvajanje medicinske škole iz koprivničke Srednje škole što zamjenik Pal smatra neopravdanim. Srednja medicinska škola bi u startu imala 300-tinjak učenika, a uz petogodišnji program za medicinske sestre i tehničare te četverogodišnji za farmaceutske tehničare, nudila bi i neke trogodišnje programe za srodne medicinske struke. Izdvajanjem medicinskih smjerova, Srednja škola bi ostala profilirana na gospodarske programe, s 800-tinjak umjesto dosadašnjih 1.100 učenika, pojasnio je Pal.

tekst: Radio Koprivnica

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Trostruki je imendan danas, uputite im čestitke!

Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Toma je osoba od povjerenja, motrenja, motivacije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×