26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministarstvo sufinancira 50 % troškova udžbenika za djecu iz obitelji koje primaju socijalnu pomoć
M

Ne propustite

Nakon informacije o subvencioniranju osnovnoškolskih udžbenika u Gradu Koprivnici, na tu temu doznajemo novosti i iz koprivničkog Centra za socijalnu skrb. Vršiteljica dužnosti ravnatelja Zdenka Lacković još nam je nedavno rekla da o mogućnostima subvencioniranja udžbenika očekuju odluku Vlade.

U petak je priopćila da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s 50% sufinancirati kupovinu školskih udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za osnovne i srednje škole i to djeci iz obitelji korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu ili s pravom na pomoć za uzdržavanje.

Žele li iskoristiti mogućnost ove subvencije, roditelji moraju hitno Centru za socijalnu skrb dostaviti broj tekućeg računa. Ako im je pod ovrhom, moraju hitno otvoriti zaštićeni račun i podatke o njemu također dostaviti Centru. Djelatnici Centra podatke će dostaviti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta koje će isplatiti novac.

Iz Centra podsjećaju i da će djeca smještena u udomiteljskim obiteljima udžbenike i potrebna nastavna sredstva dobiti putem jednokratne naknade koju će, kako kaže vršiteljica dužnosti ravnatelja Zdenka Lacković, zahtjevom zatražiti svaki udomitelj.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nadzor prometa

BRZI I PIJANI: PODRAVINA Biciklist popio ‘pola gajbe’ i razvalio se na cesti, brzi ‘Novigradec’ zapalio cestu u selu

Policija je tijekom proteklog vikenda zabilježila 151 prometni prekršaj, a kako to najčešće i biva, najviše ih je bilo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×