srednjoškolcima 500 kuna

Đurđevac šestu godinu zaredom svojim učenicima osigurao udžbenike, radne bilježnice i materijale

Šesta je ovo godina otkad Grad sufinancira nabavu školskhih materijala svojim učenicima. Taj potez iznimno cijene roditelji koji su u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova. Učenike će udžbenici, radne bilježnice i materijali dočekati na školskim klupama u Osnovnoj školi Đurđevac, prvog dana škole. 

17:07h
0
Udžbenici ĐU
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Već nekoliko godina Grad Đurđevac svojim osnovnoškolcima i srednjoškolcima pomaže u nabavci školskih knjiga, udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Na današnjem Gradskom vijeću izglasana je odluka kojom je osigurano pola milijuna kuna u tu svrhu.

– Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna – obrazložio je gradonačelnik Janči.

– I ove godine osigurano je 500 tisuća kuna za sufinanciranje s kojim je Grad krenuo prije šest godina. 300 tisuća je za osnovnoškolce, 200 za srednjoškolce i učenike Odjela djece s teškoćama. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna – obrazložio je gradonačelnik Janči.

Predsjednik Gradakog vijeća Željko Lacković je pohvalio donošenje ove odluke. Ona za svakog školarca znači pomoć, kupuju se stvari koje će biti pptrebne za školu.

– Možemo biti ponosni jer smo jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja dugi niz godina pazi na roditelje i školarce, da mogu kupiti i opremiti djecu za školu sa što manje problema – kazao je Lacković.

Taj potez iznimno cijene roditelji koji su u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova. Učenike će udžbenici, radne bilježnice i materijali dočekati na školskim klupama u Osnovnoj školi Đurđevac, prvog dana škole.

Što se tiče srednjoškolaca i učenike koji polaze Odjel za djecu s teškoćama, njima će Grad sufinancirati nabavu udžbenika. Kao i dosad, u Gradskoj upravi trebaju podnijeti zahtjev za sufinanciranjem nabave udžbenika, mora se priložiti i račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Tradicija koja se također nastavlja jest ona da će Grad svojim prvašićima pokloniti nove pernice da im početak školovanja ostane u što ljepšem sjećanju.

Odluka je donesena jednoglasno, svi prisutni digli su ruku “za”.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!