14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

MIP za ukidanje imuniteta Vesni Želježnjak, zbog sumnje u lažiranje putnih naloga
M

Ne propustite

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo, danas je donijelo jednoglasnu odliku o ukidanju zastupničkog imuniteta koprivničke gradonačelnice i zastupnice SDP-a Vesne Želježnjak, a na zahtjev DORH-a. Donesena odluka stupit će na snagu ukoliko je potvrdi i Sabor 7. svibnja.

Naime, ukidanje imuniteta gradonačelnice Koprivnice zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, stoga što je sumnjiči da je kao gradonačelnica Koprivnice lažirala putne naloge, te kako piše HINA, kroz 13 zasebnih isplata protupravno naplatila 4.940 kuna putnih troškova za korištenje osobnog automobila. Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči Želježnjak za prijevaru stoga što je u to vrijeme za dolazak na saborske sjednice u Zagreb koristila besplatan prijevoz automobilom koprivničke Javne vatrogasne postrojbe.

– Sukladno odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora kojom mi se skida zastupnički imunitet, na koju nisam imala nikakvih prigovora, radi interesa javnosti a posebice svojih sugrađanki i sugrađana koji su mi dali povjerenje kako izborom u Hrvatski sabor tako i neposrednim izborom za gradonačelnicu Koprivnice, i ovaj put ponavljam već prije izrečeno: niti kao saborska zastupnica niti kao koprivnička gradonačelnica nisam oštetila državni proračun kao ni proračun Grada Koprivnice. Sasvim mirno i bez ikakve bojazni očekujem daljnje djelovanje institucija te zbog odgovornosti prema svojim sugrađankama i sugrađanima molim sve institucije da čim prije provedu sve potrebne radnje vezane uz sumnje koje mi se stavljaju na teret – izjavila je u priopćenju za javnost objavljenom u petak poslije podne Vesna Želježnjak, saborska zastupnica i gradonačelnica Koprivnice. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×