16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Mještani Novigrada Podravskog nakon tri mjeseca dobili liječnicu opće medicine, općina će joj urediti stan
M

Zdravstvenu ambulantu opće/obiteljske medicine u Novigradu je s prvim danom veljače preuzela mlada liječnica Dorotea Bardek.

Ne propustite

Kao što smo nedavno pisali, općina Novigrad Podravski u svojoj novoj strategiji koju je zacrtala do 2027. godine, na prioritetno mjesto stavila je projekt poboljšanja zdravstvene i socijalne usluge, a požarnim su mjerama tražili liječnika opće medicine te mu nudili stan i dodatnih pet tisuća kuna mjesečno.

Naime, stanovnici Novigrada Podravskog tri su mjeseca bili uskraćeni za uslugu primarne zdravstvene zaštite te su k općem doktoru putovali su u Koprivnicu, no od ponedjeljka je njihovim mukama došao kraj.

Zdravstvenu Ambulantu opće/obiteljske medicine u Novigradu je s prvim danom veljače preuzela mlada liječnica Dorotea Bardek.
– Zadovoljni smo, liječnica je došla na puno radno vrijeme. Želimo joj dobrodošlicu i što duži ili trajni ostanak u našem selu – kazao je načelnik te pojasnio kako je liječnica iz Koprivnice te će za početak svaki dan putovati na posao u Novigrad, no moguće da će joj općina urediti i stan.
– Ambulanta radi ponedjeljkom, srijedom i petkom prijepodne, a utorkom i četvrtkom popodne, pa da bi joj kod nas bilo što ugodnije, da ne mora nakon popodnevne smjene putovati i odmah se ujutro vraćati, uredit ćemo prostor za stanovanje. Prezentirali smo joj i naš projekt i planove oko izgradnje novog prostora za Dnevni boravak starijih osoba za što je izuzetno zainteresirana – kazao je zadovoljni načelnik.
Podsjetimo, novigradskom načelniku je rješavanje pitanja liječnika opće medicine bilo od velike važnosti, kako je rekao pred desetak dana. Kako nam je tada rekao, ovo su požarne mjere.
– Onom tko bude zainteresiran za doći k nama, nudimo odmah i stan koji je moguće kroz deset dana dovesti do faze useljenja. Želimo doktora koji će živjeti s nama, uklopiti se u zajednicu, jer se tako puno brže i kvalitetnije gradi odnos i povjerenje. Baš poput onog liječnika (Joea Fleischmana op.a.) u seriji Život na Sjeveru. Isti liječnik te porodi, da ti prvo cjepivo, prati te kao osnovnoškolca, srednjoškolca, a onda porodi i tvoju djecu. Tako nešto nama treba. Spremni smo čak i na još jednu dodatnu mjeru. Budući da godišnje na račun nogometnog kluba izdvajamo velika sredstva kako bi neki trčali za loptom, onda je vrijedno izdvojiti i za nekog tko će brinuti o zdravlju naših ljudi dodatno osigurati 5.000 kuna mjesečno – pojasnio je tada Brljek.
Ovu vrstu “stimulansa” paniraju ponuditi i novoj liječnici.
– To nije prazno obećanje, stojim iza toga, ali prvo moramo vidjeti kako će se razvijati situacija te je li liječnica zainteresirana za ostati kod nas na duži period – kratko je zaključio.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×