Radionica u Koprivničkim Bregima

Mještani učili kako zaštiti starije osobe od iskorištavanja i zlouporabe njihove imovine

Mještani su iskazali zanimanje za radionicu, te su po završetku predavanja imali mogućnost iznošenja vlastitih iskustava i individualnog savjetovanja prilagođenog njihovim potrebama.

08:58h
0
Foto: ddicpck.hr

U ponedjeljak u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima održala se edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.

Edukacija je održana u sklopu projekta Znanje je moć 2 kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

MARKETING EPODRAVINA.HR
Foto: ddicpck.hr

Prisutne je s ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju upoznala predsjednica Društva, Miljenka Radović. Sudionici su stekli nova znanja o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te njihovu temeljnu razliku, odnosno trenutak prijenosa imovine na davatelja uzdržavanja. Mještani su iskazali zanimanje za radionicu, te su po završetku predavanja imali mogućnost iznošenja vlastitih iskustava i individualnog savjetovanja prilagođenog njihovim potrebama.

Pravne edukacije će se nastaviti provoditi tijekom sljedećih mjeseci na području Koprivničko-križevačke županije u Đelekovcu, 13. ožujka u 17:00 sati u prostorima Osnovne škole, u Gradu Koprivnici, Općini Hlebine i Peteranec.

čitam...