24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mladi koprivnički astronomi opet izvrsni na Državnom natjecanju
M

Ne propustite

Troje mladih astronoma Astronomskog društva Koprivnica, ujedno učenika Gimnazije Frana Galovića, opet su bili među najboljima u Hrvatskoj na Državnom natjecanju učenika iz astronomije za školsku godinu 2013./14. koje je održano u Opatiji.

Klaudija Molnar je četvrti put za redom prva, ovaj put u kategoriji učenika četvrtih razreda srednjih škola. Na Državno natjecanje iz astronomije pozvana je ukupno sedam puta.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je još dvoje učenika u kategoriji prvog razreda srednje škole. Mateja Štefanić bila je po prvi puta na ovom natjecanju i odmah osvojila prvo mjesto.

Astronomi iz Koprivnice s mentorom prof. Ljubomirom CaromFilip Triplat je osvojio četvrto mjesto u istoj kategoriji kao i Mateja. On je već jako iskusan mladi astronom – sudjeluje na natjecanjima iz astronomije od 4. razreda osnovne škole. U petom razredu OŠ osvojio je 3. mjesto na Državnom natjecanju, a na tom natjecanju sudjelovao je još dva puta i svaki put bio blizu vrha.

Za svoj uspjeh su u prvom redu najzaslužniji sami učenici zbog svoje marljivosti i upornosti u stjecanju znanja iz astronomije, ali im je mnogo pomogao i njihov mentor, profesor Ljubomir Car. Na raspolaganju su im bila i sredstva Astronomskog društva Koprivnica, kao i stručna pomoć starijih članova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×