Mladi Podravkini hrvači vrlo dobri na turniru u Češkoj

09:38h
0
Mladi podravkaši u Kladnom // Foto: HK Podravka

Proteklog vikenda naši mali hrvači nastupili su na jakom međunarodnog turniru ”LIDICE – Sokol cup 2014” koji se održao u češkom gradu Kladno. Na ovaj turniru pristiglo je 380 hrvačica i hrvača iz 12 zemalja (Belgija, Češka, Danska, Hrvatska, Italija, Norveška, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovačka, Švedska i Švicarska).


Natjecanje se odvijalo dva dana, pri čemu je subota bila rezervirana za kvalifikacijske borbe, osmine finala, četvrtfinala i borbe kroz repasaž dok su u nedjelju slijedila samo finala te borbe za brončane medalje.

HK Podravka je nastupio s jednom natjecateljicom i šest natjecatelja. Na ovom natjecanju male hrvače su vodili Miroslav Mihalec i Ivan Lončarić.

UZRAST – POČETNICI (godišta 2003. i 2004.)

U ovom uzrastu imali smo samo jednog natjecatelja, Frana Jakupanca u kategoriji do 32 kilograma. Fran je nažalost imao vrlo jaki ždrijeb u kojem je izgubio od predstavnika Češke i Rusije te na taj način ostao bez plasmana.

UZRAST – MLAĐI DJEČACI (godišta 2001. i 2002.)

U uzrastu mlađih dječaka nastupili smo s tri natjecatelja u tri različite kategorije. Kategoriju 35 kilograma obilježio je Filip Verčević s brončanom medaljom. Filip je na putu do medalje pobijedio dva predstavnika Češke te jednog predstavnika Slovačke da bi na posljetku izgubio od trećeg predstavnika Češke i tako završio na 3. mjestu. Moramo napomenuti da je Filip greškom sudaca imao još jednu dodatnu borbu protiv slovačkog predstavnika iz kategorije više koju je također uspio pobijediti. Očigledno ga je ta neslužbena borba stajala previše snage jer je u zadnjoj svojoj službenoj borbi jednostavno posrnuo i izgubio već gotovo dobivenu borbu. Drugi naš predstavnik u ovom uzrastu bio je Luka Zobec koji je nastupio u kategoriji do 40 kilograma. Luka je dospio do finala preko fantastične pobjede protiv ruskog predstavnika (22-13) i slovačkog predstavnika kojeg je ”tuširao” u vrlo kratkom roku. U finalnoj borbi ga je dočekao vrlo dobar češki predstavnik (kazahstanskog porijekla) u kojoj je nažalost izgubio te se tako morao zadovoljiti odličnim 2. mjestom. Treći naš predstavnik u uzrastu mlađih dječaka bio je naš Alen Nogić u kategoriji do 44 kilograma. Alen je dobro započeo natjecanje pobjedom protiv slovačkog predstavnika ali je nažalost slijedeće dvije borbe izgubio od predstavnika poljske i češke te tako završio bez plasmana.

UZRAST – STARIJI DJEČACI (godišta 1999. i 2000.)

U uzrastu starijih dječaka nastupili smo s dva predstavnika u dvije kategorije. U kategoriji do 42 kilograma nastupio je Filip Picer. Filip je ubilježio pobjedu protiv češkog i danskog predstavnika te poraz od drugog češkog predstavnika. S dvije pobjede i jednim porazom Filipu je ostala još jedna borba, borba za brončanu medalju. U svojoj posljednjoj borbi Filip je bio bolji od trećeg češkog predstavnika te tako osvojio brončanu medalju odnosno 3. mjesto. Drugi naš predstavnika u ovom uzrastu bio je Domagoj Džanko koji je nastupio u kategoriji do 53 kilograma. Domagoj je imao uspjeha u prve tri borbe u kojima je svladao predstavnike češke, danske i slovačke te na posljetku izgubio od drugog predstavnika češke. Uz tri pobjede i jedan poraz Domagoju je preostala još jedna borba, također za onu brončanog sjaja. U toj posljednjoj borbi Domagoj nije uspio pobijediti protiv slovačkog predstavnika te tako završio svoje natjecanje na 5. mjestu.

UZRAST – CURE (godišta 1999., 2000., 2001. i 2002.)

U uzrastu cura nastupila je samo jedna naša natjecateljica, Valentina Belušić u kategoriji do 56 kilograma. Valentina je zabilježila tri pobjede te jedan poraz. U prve dvije borbe naša Valentina je bila uvjerljivo bolja od čeških predstavnica dok je u trećoj izgubila prilikom vrlo sumnjivog kriterija suđenja što i nije previše čudno s obzirom da se borila protiv najbolje domaće natjecateljice. U posljednjoj borbi Valentina je svladala slovačku predstavnicu te na kraju zauzela izvrsno 2. mjesto.

Na kraju, od sedam natjecatelja osvojili smo dva druga, dva treća te jedno peto mjesto što i nije loš rezultat s obzirom na vrlo jaku konkurenciju koja se odazvala na ovaj turnir. Radujemo se nadolazećim izazovima i novim iskušenjima koja nas očekuju na slijedećim natjecanjima.

FOTOGALERIJA

čitam...