Požalio se i uspjelo mu je

Mladić vozio bez svjetala na biciklu, no na sudu se uspio izvući od kazne domišljatom obranom

Kako je objavljeno u presudi, on je 20. lipnja u 22.03 upravljao biciklom u Ulici Vladimira Nazora u Varaždinu. Pritom nije imao upaljena svjetla na biciklu, čime je prekršio zakon.

10:00h
0
Ilustracija

Ako ste pomislili da upute policije o propisima tijekom vožnje možete shvatiti olako, promislite još jednom. Na Općinskom sudu u Varaždinu jučer je 18-godišnji mladić kažnjen zato što je vozio bicikl bez upaljenih svjetala u uvjetima smanjene vidljivosti.

Kako je objavljeno u presudi, on je 20. lipnja u 22.03 upravljao biciklom u Ulici Vladimira Nazora u Varaždinu. Pritom nije imao upaljena svjetla na biciklu, čime je prekršio zakon. Mladić se pokušao obraniti na zanimljiv način. Naime, rekao je da je istina kako nije imao upaljeno ni prednje ni stražnje svjetlo, no da nisu bili noćni uvjeti vožnje, iako je prošlo 22 sata, te da je dobro vidio jer je to bio najdulji dan u godini.

Također, požalio se i da mu je policijski službenik mogao izdati samo upozorenje i poštedjeti ga kazne, s obzirom na to da je tada bio učenik, nije imao nikakva primanja, a njegovim prekršajem nije ni za koga nastala šteta.

Sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti, odnosno to da mladić nije u protekle tri godine prekršajno kažnjavan, da nije nastala šteta, da se korektno ponašao na sudu, kao i materijalne i obiteljske prilike okrivljenika. Zato mu je prvotnu kaznu od 300 kuna preinačio u upozorenje, a oslobodio ga je i plaćanja sudskih troškova.

čitam...