17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tehno Geek

Mobilne aplikacije koje će vam olakšati život
M

Donosimo vam pregled nekoliko takvih aplikacija za koje ćete se pitati gdje su do sada bile u vašem životu.

Ne propustite

Htjeli mi to ili ne, smartfoni, odnosno pametni telefoni, postali su neizbježan dio svakodnevice. Ujutro nas bude iz sna, tijekom dana ne odvajamo se od njih i zadnja su stvar koju odlažemo pokraj kreveta prije spavanja.

Velika većina vlasnika pametnih telefona ne koristi njihove mogućnosti u potpunosti. To su uređaji koji osim Facebook, Viber, Instagram i sličnih pokreću aplikacije koje vam zaista mogu olakšati svakodnevicu.

Integrirani su u naše živote, no ne iskorištavaju se dovoljno. Donosimo vam pregled nekoliko takvih aplikacija za koje ćete se pitati gdje su do sada bile u vašem životu.

Airdroid
Aplikacija koja omogućuje pristup mobilnom telefonu preko internet preglednika ili računala. Naravno, uređaji se povezuju bežično, preko WiFi mreže. Brzi i jednostavni prijenos sadržaja između smartfona i/ili računala bez petljanja s kablima. Kao što se da zaključiti iz imena aplikacija je namijenjena Android uređajima, no postoje alternative koje rade i na iOS platformi poput AirMorea.

Remote Mouse
Radi upravo ono što se iz imena da zaključiti, omogućuje daljinsko korištenje računalnog miša. Nakon što ste na smartfon instalirali aplikaciju potrebno je na računalo kojem želimo kontrolirati miš instalirati programčić koji omogućuje povezanost preko WiFi mreže. Aplikacija osim kontrole miša omogućuje korištenje tipkovnice, prečaca do otvorenih aplikacija i multimedijske kontrole. Mogućih primjena je bezbroj, od upravljanja multimedijalnim zabavnim sustavom iz udobnosti naslonjača do kontroliranja prezentacija. Aplikacija je dostupna za sve platforme uključujući Linux, Windows, Mac i sve mobilne operativne sustave.

AppDetox
Toliko često koristite neke od aplikacija da vam društveni život pati? Na kavi umjesto da razgovarate buljite u ekran mobilnog telefona? Potrebna vam je digitalna detoksikacija u kojoj će vam pomoći ova aplikacija. Postavite vremenska pravila za korištenje određene aplikacije, ako ih prekršite App Detox će vas upozoriti i zabilježiti vaš neposluh u dnevnik. Zgodna stvar i za roditelje čija djeca previše ‘vise’ na pametnom telefonu. Aplikacija je dostupna za Android mobilne uređaje, no postoje i alternative za iOS, primjerice ShutApp.

BlaBlaCar
Vodeća svjetska zajednica za dijeljenje prijevoza BlaBlaCar omogućuje jeftina međugradska putovanja tako što povezuje ljude s vozačima koji idu u istom smjeru. Korisniku je moguće detaljno profiliranje i odabir suputnika/vozača prema točno određenim zahtjevima. Bilo da ste vozač ili putnik ova aplikacija će vam uštedjeti troškove putovanja. Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

ElectroDroid
Zaljubljenici u elektrotehniku cijenit će ElectroDroid. Ova jednostavna i moćna zbirka elektroničkih alata i literature omogućit će vam da u trenu izračunate otpor preko kodova u boji ili primjerice pad napona. Aplikacija je dostupna na svim mobilnim platformama.

Pocket
Sigurno ste se našli u situaciji kada ste naletjeli na članak kojeg ste željeli pročitati ali ga zbog manjka vremena jednostavno niste stigli. Ova jednostavna aplikacija omogućava vam spremanje kompletnih stranica, linkova ili videa na uređaj tako da ih kasnije možete pogledati. Dostupna je na gotovo svim platformama, uključujući i internet preglednike.

SoundHound
Sjedite u kafiću i odjednom počinje ona super stvar koju ste već čuli ali joj ne znate ime. Ova scena vam je sigurno poznata. SoundHound će kroz nekoliko sekundi slušanja pronaći izvođača, ime pjesme, njezin tekst, video spotove koji su uz nju povezani i još mnogo toga. Kreirajte liste, podijelite najdraže pjesme na društvenim mrežama i slušajte što drugi slušaju. Aplikacija je dostupna na svim mobilnim platformama.

Habitica
Zgodna aplikacija koja će vam svakodnevne obaveze pretvoriti u igru – doslovno. Kreirajte profil, unesite dnevne obaveze i zadatke, a aplikacija će vas podsjetiti na njih. Za svaki uspješno odrađen zadatak dobivate nagrade u vidu poboljšanja za vašeg virtualnog lika. Ako se povežete s prijateljima koji također koriste ovu aplikaciju zajedno se možete boriti protiv neprijatelja i ispunjavati zadatke.  Ovu aplikaciju najviše će cijeniti ljubitelji RPG igara, a dostupna je za iOS i Android uređaje.

Iako vas prodavači i proizvođači uvjeravaju kako je upravo najskuplji uređaj iz ponude ono što trebate sve navedene aplikacije testirane su na nekoliko uređaja od kojih je najslabiji iz srednjeg segmenta tržišta proizveden 2013. godine, a pokreće Android verzije 4.2.2.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×