17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijska nagrada

Molvarski KUD-ovci ponos su i dika podravskog kraja
M

Ne propustite

Jako smo ponosni jer je Županija prepoznala naš rad i našu aktivnost. Svi aktivni članovi i njihovi voditelji zaslužni su za tu nagradu uz cijeli upravni odbor te tajnicu i blagajnicu,  rekla je Sanja Kovačić, predsjednica KUD-a Molve.

Kulturno umjetničko društvo Molve primit će županijsku nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije na svečanoj dodjeli koja će se održati povodom Dana Županije u travnju.

– Ovo je velika stvar. Jako smo ponosni jer je Županija prepoznala naš rad i našu aktivnost. Svi aktivni članovi i njihovi voditelji zaslužni su za tu nagradu uz cijeli upravni odbor te tajnicu i blagajnicu – rekla je Sanja Kovačić, predsjednica KUD-a Molve koji je prošle godine obilježio 50 godina uspješnog djelovanja.

KUD Molve od samih početaka zabilježio je niz značajnih uspjeha kojima je promicao ugled Koprivničko-križevačke županije. Od osnutka do danas utemeljeno je pet sekcija i to Folklorna grupa, Mali folklor, Ženski pjevački zbor, Tamburaški sastav i Dramska sekcija.

– Sve sekcije ozbiljno rade na promociji kulturne baštine naše županije – kazala je S. Kovačić.

Dodala je kako u kolovozu ove godine planiraju po prvi puta organizirati manifestaciju, odnosno smotru u povodu 10 obljetnice smrti Ivana Ivančana, poznatog etnologa i etnokoreografa iz Molvi.

– Bio je veliki čovjek i na ovim susretima folklora izvodit ćemo njegove izvorne koreografije koje pripremamo u suradnji s njegovim sinom Andrijom Ivančanom. Za tu priliku molvarski likovni krug pripremit će izložbu – najavila je S. Kovačić.

KUD Molve sudjeluje u obilježavanju svih važnijih dana u Općini Molve, na svim natjecanjima, susretima i smotrama na županijskom, ali i na državnom nivou. Gostovali su i u Njemačkoj, Madžarskoj i Poljskoj na Devetim europskim susretima folklora. Osvojili su brojne nagrade. Primjerice, Tamburaški orkestar osvojio je brončanu, srebrnu i zlatnu plaketu Paje Kolarića na Državnom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku, a Folklor je dobio nagradu za najoriginalniju nošnju Podravine i Prigorja te osvojio prvo mjesto i novčanu nagradu na Devetim europskim susretima folklora u Poljskoj.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Women’s EHF EURO 2024.

Rukometna reprezentacija dolazi u Koprivnicu, a mi za vas imamo ulaznice

Kao što smo već pisali, u Koprivnicu 3. ožujka dolaze najbolje hrvatske rukometašice koje će u Školsko sportskoj dvorani...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×