KRŠENJE MJERA

Morali biti u izolaciji, a došli obaviti neke poslove u policiju, pa im sada prijeti kazna do 15 tisuća kuna

PU sisačko-moslavačka je izvijestila kako je jučer troje hrvatskih državljana zaradilo prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

11:30h
0
MG
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Da kazne za kršenje mjera samoizolacije mogu biti izrazito visoke, uvjerit će se trojac koji je jučer u Sisku i Novskoj “zaboravio” da ne smije hodati po gradu.

Policajci iz sisačko-moslavačke županije nisu se morali puno potruditi kako bi napisali tri prekršajne prijave jer su im potencijalni prekršitelji došli – na šalter u policiju, piše RTL.hr.

PU sisačko-moslavačka je izvijestila kako je jučer troje hrvatskih državljana zaradilo prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna.

Iako su imali određenu mjeru samoizolacije, dvoje od njih je jučer popodne došlo u prostorije upravnih poslova u Sisku, dok je treća državljanka došla u prostorije upravnih poslova u Novskoj.