25.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Konferencija za medije

Mreža dala jedinicu gradskoj vlasti za prvu godinu mandata: Nitko od poduzetnika iz Inkubatora nije razvio svoje poslovanje, a još čekamo odgovore o prodaji plinskog biznisa
M

Na konferenciji za medije Mreža je istaknula da neće odustati od svojeg pitanja oko prodaje plinskog biznisa.

Ne propustite

Koprivnička Mreža nezavisnih lista održala je konferenciju za medije na kojoj su SDP-ovoj gradskoj vlasti za prvu godinu mandata dali čistu jedinicu.

Jedino uspješno provedeno je popunjavanje Gradske uprave novim ljudima, čiji jedini dosad vidljivi učinak je stvaranje što ljepše slike o svemu, ali samo kozmetički. Tu su i nove, višečlane Uprave KC Voda i Komunalca, poduzeća koje organiziranjem skupih zabavnih sadržaja moraju skretati pažnju sa sve ozbiljnijih gradskih problema, kazali su predsjednik Miljenko Flajs i vijećnik Ivica Suvalj.

– Za razliku od obližnjeg Preloga koji ima 8000 stanovnika, koprivničke poduzetničke zone i dalje zjape prazne, a zbog toga nema zainteresiranih ni za kompletno uređene stambene zone u što su, očito neplanski, utrošeni milijuni kuna poreznih obveznika. Istovremeno, građanima se poduzetnički inkubator prepun start-upova stalno predstavlja kao ogroman gospodarski potencijal, no gotovo nijedan od tih korisnika nikad nije preselio u Dravsku i razvio svoje poslovanje. Sada za 13 milijuna kuna iz fonda EU gradimo inkubator kreativnih industrija za nove početnike. Radi se o kapitalnom projektu bez javno objavljenih ciljeva, koje ako ne ispunimo taj novac moramo vratiti – upozorio je Flajs te dodao da na Mrežino pitanje koje su to točno djelatnosti tamo predviđene, od gradske vlasti nikad nije stigao jasan odgovor.

Tiskovna konferencija Mreže
Ivica Suvalj // Foto: Ivan Brkić

Mreža je podsjetila i na predizborna obećanja poput revitalizacije Gradskog parka, koje je zaustavljeno pod izgovorom arheoloških istraživanja koja se uopće ne provode, zatim obnovu raspadnutog Zrinskog trga više nitko ni ne spominje baš kao ni vanjske bazene na Cerinama, dok se sada na sve to građanima umornima od gospodarske stagnacije servira uređenje Muzejskog trga.

Na konferenciji za medije Mreža je istaknula da neće odustati od svojeg pitanja oko prodaje plinskog biznisa.

– S obzirom da je gradonačelnik do sada izbjegavao dati odgovor, pročelnika za financije Zdravka Punčikara i predsjednicu Uprave Komunalca Natašu Tetec još jednom pozivamo da javnosti predstave podatke o tome gdje su završili milijuni kuna od prodaje plinskog biznisa i plinske mreže koju su Koprivničanci desetljećima gradili – rekao je Suvalj.

Konferencija za medije Mreža
Miljenko Flajs // Foto: Ivan Brkić

– “Nije dobro dok se prodaje obiteljsko srebro. Nije vidljivo kamo je taj novac otišao. Nije otišao za mlade, nije za infrastrukturu, nije za radna mjesta. Otišao je za krpanje rupa, rupa u proračunu. Tako da smo taj novac mogli bolje iskoristiti.” Znate li čije su ovo riječi? SDP-ovog Ivana Sabolića u Županijskoj skupštini, nakon što je županija prodala udio u Cestama Bjelovar vrijedan 2 milijuna kuna. Dva, ne dvadeset – dodao je Miljenko Flajs, te zaključio, toliko o konzistentnosti ili principijelnosti SDP-a na svim razinama, a upravo na tome oni stalno, kao inzistiraju.

U Mreži nezavisnih lista ponovili su i pitanje tko će nakon podjele Komunalca nastaviti s otplatom kredita za Pevec, na što već mjesecima čekaju odgovor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kako?!

Ovo nije normalno. Tip na biciklu “napuhao” 4,20 promila!

Policija u virovitičko-podravskoj županiji uhvatila je pravog "kapitalca" na biciklu. U petak u 17 sati zaustavili su biciklista u Slatini,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×