6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić uzburkao burzu
M

Ne propustite

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić uzburkao je godišnju konferenciju Zagrebačke burze. Kako piše Večernji, najavio je skore dobre vijesti iz koprivničke kompanije koje će podijeliti s investicijskom zajednicom. Najavio je da će Podravka uskoro objaviti nešto što će utjecati na cijenu dionica, te je pozvao investiture da zbog toga sačuvaju nešto novca. No o čemu se konkretno radi, za sad ne može reći zbog pravila burze.

Ta je njegova izjava, kako prenose portali, utjecala na porast trgovanja Podravkinom dionicom i povećanje njene cijene, zbog čega je Zagrebačka burza tražila obrazloženje kompanije a iz Odnosa s javnošću su odgovorili da ne znaju o čemu predsjednik kompanije govori. Kako je objavljeno na Podravkinoj web-stranici, “Društvo u ovom trenutku nema saznanja da postoje bilo kakve materijalne činjenice koje bi sukladno propisima trebale biti objavljene, zbog mogućnosti utjecaja na promet ili cijenu dionica. O svakoj materijalnoj činjenici – u skladu s dobrom poslovnom praksom i zakonskim obvezama, Podravka će – stoji u priopćenju, bez odgode obavijestiti Zagrebačku burzu.”

Upućeni špekuliraju da će zakonskim promjenama koje omogućavaju obveznim mirovinskim fondovima da povećaju svoj udjel u tvrtki s 10 na do 20%, doći do dokapitalizacije, pa bi Podravka mogla investirati u preuzimanje Badela ili banjalučke Vitaminke.

Tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×