tri kruga

Prodaja državnih udjela Podravke odgođena za neka druga vremena

Ipak, u ova tri kruga neće biti prodaje u tvrtkama u kojima država ima znatne udjele u vlasništvu (misli se na više od 15 posto).

10:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Država kreće u novi val privatizacija, jedan od razloga je i uvođenje eura. Vlada se u Akcijskom planu obvezala da će ubrzati prodaju svojih udjela u državnim tvrtkama, pisali smo ranije. Radi se o 90 tvrtki koje će se prodati u tri različita razdoblja, a ona koja se nas najviše tiče jest prehrambeni gigant Podravka.

U Podravci se prikazuje da država ima nominalno 25,5 posto vlasništva, no u taj postotak se pribrajaju i vlasništva Kapital fonda. Kada se njihov udio oduzme van, država ima manje od 25 posto. 

Prvi krug prodaje kreće u rujnu, drugi krug u prosincu, dok će treći biti odrađen u prvom tromjesečju 2020. godine.

Ipak, u ova tri kruga neće biti prodaje u tvrtkama u kojima država ima znatne udjele u vlasništvu (misli se na više od 15 posto), a tu spada i Podravka. Njihova će prodaja biti ostavljena za neka druga vremena, izvijestio je HRT jučer u svom Dnevniku.

Dakle, Podravka neće tako brzo doći u privatno vlasništvo, odnosno neće ići u prodaju, što će zasigurno zadovoljiti mnoge naše regionalne političare.

čitam...