IZUZECI

MUP objavio u kojim slučajevima nije potrebno imati covid-potvrdu ili drugi dokaz za ulazak u njihove objekte

Građani kaznenu prijavu mogu napisati sami te je dostaviti osobno ili putem emaila. Potvrda o prijavljenom kaznenom djelu dostavit će im se naknadno, a komunikacija obaviti telefonski ili emailom.

15:30h
0
Zgrada koprivničko-križevačke policije // Foto: ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Puno prašine diglo se proteklih dana zbog pregleda covid-potvrda prilikom ulaska u javne servise, no situacija na terenu nije bila dramatična, o čemu smo pisali jutros. Među ustanovama na koje se odnosi odluka o obveznom testiranju jesu i objekti Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno policije. Kako uključuje zaposlenike, tako i građane, odnosno, stranke.

Kao i za brojne druge ustanove, prilikom ulaska u objekte MUP-a potrebno je pokazati covid-potvrdu ili drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Valjani su PCR test ne stariji od 72 sata te brzinski antigenski test koji vrijedi 48 sati od testiranja.

Ponovno, i ovdje postoje izuzeci pa se tako ograničenje ulaska stranka u prostore MUP-a ne odnosi na osobe koje su uhićene, dovedene, privedene, pozvane, koje će zadržati ili je njihov dolazak vezan uz kriminalističko istraživanje. Drugim riječima, u pitanju su osobe “čija je prisutnost u prostorijama Ministarstva rezultat primjene policijskih ovlasti.”

Između ostaloga, građani kaznenu prijavu mogu napisati sami te je dostaviti osobno ili putem emaila. Potvrda o prijavljenom kaznenom djelu dostavit će im se naknadno, a komunikacija obaviti telefonski ili emailom.

– Međutim, ukoliko se radi o žurnom i neodgodivom slučaju, kada je kaznenu prijavu potrebno zaprimiti odmah, kaznena prijava će se zaprimiti u službenim prostorijama uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera u smislu držanja distance i korištenja zaštitne opreme od strane građana i policijskih službenika – objasnila je policija.