Dani muzeja grada Koprivnice

Muzejski program obogaćen trodnevnom manifestacijom

13:01h
0
Muzej grada Koprivnice // Foto: Mario Kos

Muzej grada Koprivnice od ove godine u svoju bogatu ponudu uvodi trodnevnu manifestaciju kojom će se obilježiti Dan Muzeja.

Uz već popularnu Noć muzeja i Međunarodni dan muzeja kroz trodnevnu manifestaciju, koja će obuhvatiti gradski Muzej, koprivničku i hlebinsku galeriju te kuću Malančec, obilježit će se Dani Muzeja grada Koprivnice.

Okruglim stolom koji će se održati 27.7. u velikom dvorištu, na 65. godišnjicu otvorenja prvog postava Muzeja, počinju Dani Muzeja. Uz neformalno druženje i razgovore o počecima i povijesti koprivničkog muzeja biti će izložena i maketa Kuće Malančec, rad Nives Vegh iz Herešina.

U četvrtak će se u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama održati predstavljanje zbirke pjesama Mirjane Hegedušić i zbornika radova „Ivan Generalić: Djelo, život, vrijeme“.

Posljednji dan jest Dan otvorenih vrata Muzeja grada Koprivnice, a građani su pozvani da se dođu uvjeriti što muzealci svakodnevno rade. Organizirana je i procjena potencijalnih muzejskih, prokopajte tavane možda pronađete neku vrednotu.

Večernji sati rezervirani su za performans u Sinagogi i izložbu Vlatka Vinceka u Galeriji Koprivnica te završno druženje uz svjetlost i glazbu u velikom muzejskom dvorištu.

 

čitam...