UPISI

Na diplomskim studijima Sveučilišta Sjever ima još mjesta, G. Tkalec: Zanimljivi smo širem krugu potencijalnih studenata

Ističu kako su osigurali sve epidemiološke mjere. 

14:30h
0
Foto: Sveučilište Sjever

Natječaj za upis diplomskih studija na Sveučilištu Sjever za popunjavanje kvote putem studentske referade objavljen je jučer.


Poručuju kako je na diplomskom sveučilišnom studiju Komunikologija, mediji i novinarstvo ostalo devet mjesta za redovne i 17 za izvanredne studente, na Medijskom dizajnu 12 izvanrednih, na Ambalaži, recikliranju i zaštiti okoliša po 14 te na Održivoj mobilnosti i logistici pet izvanrednih mjesta. Dodaju kako mjesta ima i na varaždinskim studijima. Natječaj je otvoren od 2. do 16. listopada.

Diplomski sveučilišni studij Komunikologija, mediji i novinarstvo, koji je prije bio samo Novinarstvo, odsad pokriva šire područje te će studenti koji ga završe imati titulu magistra komunikologije, medija i novinarstva.

– Ove godine zanimljivi smo širem krugu potencijalnih studenata zbog proširenja kvalifikacije. Potaknula bih, međutim, ljude iz struke koji nemaju adekvatnu kvalifikaciju za rad u medijima i komunikacijama, ljude koji iz niz razloga nisu završili diplomski sveučilišni studij (a imaju stručni ili preddiplomski), mlade mame koje su prekinule studij, ljude koji se žele dalje usavršavati uz rad, da upravo sada upišu studij. Premda po svemu specifična, ova će godina zbog organizacije hibridne nastave ići na ruku upravo njima. Na našem će se odjelu tako kontaktna nastava održavati samo subotom, a online tijekom tjedna u poslijepodnevnim terminima – idealno za ljude koji rade – kazala je pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Gordana Tkalec.

Foto: Sveučilište Sjever

Ostali će se diplomski studiji, također, održavati prema hibridnom modelu, mješavini online i kontaktne nastave. Vodstvo Sjevera ističe kako su osigurane sve epidemiološke mjere.

– Nabavljeni su roboti koji mjere temperaturu svima koji ulaze u zgradu pri tome kontrolirajući nose li maske i glasovno upozoravaju na to, angažirane su vanjske zaštitarske i dezinfekcijske službe, na katedre su postavljeni pleksiglasi, u sredini nastave jedan sat je odvojen za dezinfekciju zgrada, obavezno je nošenje maski i dezinfekcija ruku, pomno se vodi evidencija dolazaka i kretanja svih nastavnika i studenta u krugu zgrade, a osiguran je i razmak među studentima, manje grupe i nemiješanje grupa – objašnjavaju.

Foto: Sveučilište Sjever

čitam...