Na geoportal uvršteni prostorni planovi Koprivničko-križevačke županije

07:36h
0
Zamjenik župana Darko Sobota i Zlatko Filipović // Foto: www.kckzz.hr

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović sastao se u utorak, 28. siječnja sa zamjenikom župana Darkom Sobotom.

– Ravnatelj Filipović upoznao je zamjenika Sobotu s izvješćem o stanju izrade prostornih planova te s izvješćem o stanju u prostoru. U tijeku je izrada III. izmjena i dopuna Prostornog plana Županije te je nacrt konačnog prijedloga poslan na razmatranje nadležnim institucijama – istaknula je Melita Pavlek, voditeljica Odsjeka za komunikacije i prokol u Županiji.

Napomenula je kako se zamjenik župana posebno zainteresirao za izradu geoportala prostornih planova. Naime, u tijeku je prikupljanje i izrada rasterskog oblika generalnih urbanističkih planova i urbanističkih planova uređenja na području Koprivničko-križevačke županije te su u međuvremenu na geoportal uvršteni metapodaci za Prostorni plan Županije i većinu prostornih planova uređenja gradova i općina.

– Cilj je da geoportal bude funkcionalni servis za prikupljanje, analiziranje i objavljivanje geoinformacija za specifična polja djelovanja, a trenutno je na njegovoj izradi angažirano četvero djelatnika – obavijestila je Pavlek.

čitam...