slaven belupo

Na jučerašnjoj utakmici policija je imala pune ruke posla, uhićena četiri navijača

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

08:33h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U vremenu od 15. do 16.50 sati, jučer, u Koprivnici  na  gradskom stadionu odigrana je nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, kojoj je nazočilo oko 2300 navijača, od kojih 730 gostujućih.

Tijekom osiguranja dva gostujuća navijača zbog alkoholiziranosti, jedan navijač zbog posjedovanja pirotehničkog sredstva dovedena su u prostorije policije radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Izdana im je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te su podneseni optužni prijedlozi.

Također, zbog ne posjedovanja ulaznice jedan navijač je doveden u prostorije policije radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima  te je podnesen optužni prijedlog.

Tijekom utakmice gostujući navijači su aktivirali  11 pirotehničkih sredstva, bacili sa tribina predmet (palicu za bubanj), te izvikivali pogrdni sadržaj. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

čitam...