UTRKA

Na Koprivnički polumaraton prijavilo se 365 trkača, S. Rušak: Vjerujemo da će trčati i gospođa Martina Dalić, ide na sve značajnije utrke

Atletsko natjecanje u podravskome gradu održat će se sljedeći tjedan.

10:11h
0
Foto: Ivan Balija
Prizor s Koprivničkog polumaratona održanog 2019. godine // Foto: Ivan Balija

Atletski klub Koprivnica, pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, organizator je 2. Koprivničkog polumaratona koji će se održati u subotu 15. svibnja. Podsjetimo, protekli tjedan u studiju ePodravina televizije gostovala je Sonja Rušak, predsjednica AK Koprivnice, što možete pogledati ovdje.

Danas je, stoga, na središnjem paviljonu gradskoga parka održana konferencija za medije.

– Unatoč tome što smo u nekim, polupandemijskim uvjetima, ove godine nastavljamo tradiciju pokrenutu prije dvije godine. Hvala Atletskom klubu Koprivnica i svima koji doprinose da ide naprijed. Lijepo je znati da se i u Koprivnici, jer na to prijašnjih desetljeća nismo navikli, može razviti kvalitetna atletska priča  – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, istaknuvši kako mu je drago što AK Koprivnicu imao kao “poticatelja puno toga dobroga što se ostvaruje.”

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Natjecateljima, koji će sudjelovati u utrkama, poželio je dobre rezultate i izostanak ozljeda.

Trčat će se dvije utrke. S. Rušak objasnila je kako prva duga 21 kilometar, a druga pet kilometara. Start obje bit će u 16.30 sati na Zrinskome trgu, gdje je i cilj utrke.

– Prijave su u tijeku, bit će otvorene do dana utrke. Svi koji su se prijavili i izvršili uplate do 30. travnja imat će, u potpunosti, osiguran startni paket. Za trkače koji su se prijavljivali i uplaćivali nakon 30. travnja organizator nije dužan osigurati startni paket u potpunosti – istaknula je S. Rušak.

Startni paket, nabrojila je, sadrži sportsku vrećicu sa startnim brojem, čipom, majicom kratkih rukava, proizvode sponzore i bon za hranu, što vrijedi za utrku za 21 kilometar.

Startni paket bit će i za utrku dugu pet kilometara, no on neće sadržavati bon za hranu.

Startni paketi podizat će se u prizemlju koprivničkog veleučilišta, i to već od petka od 13 do 18 sati.

– Molim trkače iz Koprivnice da podignu startne pakete u petak, kako u subotu ne bismo imali gužvu. Startni će se paketi, također, podizati u subotu od 11 do 15 sati – dodala je S. Rušak.

Foto: Ivan Balija
Sonja Rušak // Foto: Ivan Balija
Za najbolje trkače osigurane su nagrade.

Tri najbolja trkača polumaratona dobit će pehare, dok će nagrade po kategorijama biti medalje. Na utrci od pet kilometara prvo troje dobit će medalje. Pokrovitelji glavne nagrade, kazala je, osigurali su vrijedne nagrade za pobjednike obiju utrka.

– Tu su i nagrade za Koprivničance, za pobjednike, trkače koji su s područja Koprivnice – izdvojila je.

U kontekstu polumaraton, potvrdila je kako ne mogu nastupiti oni rođeni 2004. godine i mlađi. U utrci dugoj pet kilometara mogu nastupiti maloljetne osobe, ali uz potpis izjave roditelja.

– Svi koji se dvoumite, dođite, prijavite se i vidimo se 15. svibnja u 16.30 sati na startu – rekla je.

Na pitanje novinara o trenutnom broju prijavljenih, S. Rušak kazala je kako se zasad prijavilo 365 osoba, a očekuju 300-tinjak trkača. Također, upitana je hoće li Martina Dalić također nastupiti na koprivničkom polumaratonu. Inače, mediji su nerijetko izvještavali o sudjelovanje predsjednice Uprave Podravke na raznim trkačkim natjecanjima, kao što su ono na Jarunskom jezeru ili, pak, u Osijeku.

– Trenutno nije prijavljena, ali vjerujemo da će gospođa Dalić istrčati naš koprivnički polumaraton. Ona je trkačica koja ide na sve značajnije utrke, općenito odlazi na utrke. Vjerujemo da će biti i na ovoj – odgovorila je S. Rušak.

Foto: Ivan Balija
Sonja Rušak i Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

čitam...