17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
peti paket mjera

Vlada ograničila cijene za 30 proizvoda, na listi su i gauda, riža, špageti, krumpir, hrenovke…
V

Kada su u pitanju ograničene cijene proizvoda, one za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile, svinjsko mljeveno meso ostaju iste iz prethodne mjere

Ne propustite

Stigao je novi peti paket mjera za zaštitu kućanstva i gospodarstva od rasta cijena, među kojima se nalazi i 30 novih proizvoda kojima se ograničava cijena.

Takvu je odluku donijela Vlada te sadrži i mjere za najugroženije građane kroz jednokratnu pomoć, prenosi Jutarnji list.

– U sklopu novoga paketa mjera, od 1. listopada pa idućih šest mjeseci cijena struje ostaje ista za građane, gospodarstvo i institucije, za što država izdvaja 288 milijuna eura – rekao je premijer Andrej Plenković.

Kada su u pitanju ograničene cijene proizvoda, one za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile, svinjsko mljeveno meso ostaju iste iz prethodne mjere. Ograničene cijene za novih 30 proizvoda stupaju na snagu 18. rujna.

Sada se na listu s ograničenom cijenom dodaju jogurt u čašici i bočici 49 centi, polutvrdi sir gauda blok za narezivanje 6,49 eura, riža 2,29 eura za kilogram, špageti pola kilograma 1,09 eura, svježa jaja razred M 2,45 eura, svinjski vrat bez kosti 5,49 eura, juneći vrat s kosti 6,99 eura, hrenovke pileće ili pureće 2,69 eura, krumpir pet kilograma 3,99 eura, mrkva u rinfuzi 89 centi, hamburger slanina 6,99 eura za kilogram, šareni grah 1,99 eura za kilogram, pasirana rajčica 500 mililitara 1,09 eura, limun u rinfuzi kilogram 1,49 eura, jabuka gala 1,39 za kilogram, mliječna čokolada 1,29 eura, sirup sa šećerom 1,99 eura za litru, pasta za zube 2,99 eura, gel za tuširanje 2,99 eura za 250 mililitara, šampon 3,49 eura za litru, higijenski ulošci 25 centi po komadu i standardne pelene 30 centi po komadu.

– U vladinom paketu su i naknade u sustavu socijalne skrbi, jednokratna energetska novčana naknada od 150 eura, naknada od 100 eura za nezaposlene, te pomoći, potpore i poticaji za poljoprivrednike. Oni će za ublažavanje posljedice prirodnih nepogoda dobiti 15 milijuna eura, za ublažavanje posljedica afričke svinjske kuge isto toliko, za otpis zakupnine za državno poljoprivredno zemljište 6,8 milijuna eura, a otvaraju se i kreditne linije od 23 milijuna eura – prenosi Jutarnji list.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

LOVNO STRELJAŠTVO

Nevenko Jakopović pobjednik Kupa u slavonskoj Bzenici

Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pobjednik je lovno streljačkog Kupa u Bzenici. Lovački savez...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti