ljeto u ludbregu

Na Otoku mladosti otvorit će se Japanski park, čeka se dozvola za gradnju bazena i nastavka kampa

Uvod u program Aktivno ljeto u Ludbregu su Haiku susreti koji će se održati u subotu, 26. lipnja. Manifestacija je to koju je započeo učitelj Zdenko Oreč.

13:27h
0
Foto: Grad Ludbreg

Teme današnje konferencije za medije koja je održana u Gradu Ludbregu bile su izgradnja autokampa i bazena, Haiku susreti 2021, a predstavljen je i program Aktivno ljeto u Ludbregu.

Gradonačelniku Dubravku Biliću u gradskoj upravi pridružio se i predsjednik Gradskog vijeća Darko Jagić koji je pritom pohvalio suradnju s oporbom koja se održala na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća te iskazao vjeru da će svi zajedno i nadalje raditi u duhu kooperacije za svoj grad.

Gradonačelnik Bilić je predstavio nadolazeće aktivnosti i planove Grada, najavio je rekonstrukciju i nadogradnju Gradske knjižnice na prostoru starog mlina uz potporu Ministarstva kulture te izgradnju autokampa i bazena u svrhu poticanja turizma, čime se, zapravo, otvara nova stranica u turističkoj povijesti grada.

Foto: Marina Hižak

– Započinjemo s pristupnom cestom i prvih 15-ak postaja za autokampere, odnosno kamp odmorišta sa svom infrastrukturom. Čekamo dobivanje lokacijske dozvole za gradnju nastavka kampa i početak gradnje bazena. Želimo da Ludbreg postane regionalno turističko središte na sjeveru Hrvatske koje će omogućiti gostima-turistima da u Ludbregu ostanu i po nekoliko dana, ali što je još važnije, s obzirom na turističke sadržaje koje smo razvili u outdoor turizmu, kulturnom turizmu želimo da postane prepoznatljivo odredište i za učeničke ekskurzije i terensku nastavu, ali i za dolazak ljudi na duhovni i tjelesni odmor, regeneraciju. U Ludbregu to možemo pružiti i na taj način postati dio uspješne turističke priče na kontinentu – kazao je gradonačelnik Bilić.

Foto: Grad Ludbreg

Trenutno u gradu smještaj gostima pružaju tri hotela i 200-tinjak kreveta u privatnom smještaju.

– Okrećemo se intenzivnom razvoju kontinentalnog turizma. Želimo taj broj utrostručiti, tako da turizam postane vodeća gospodarska grana – rekao je.

Najavio je program Aktivno ljeto u Ludbregu, a organizirat će ga Grad Ludbreg s Turističkom zajednicom i ljudima koji žele svojim idejama doprinijeti da se građani u ljetnim mjesecima zabave.

Tako će se od početka srpnja do kraja kolovoza na Otoku mladosti provoditi svakodnevne aktivnosti poput vježbanja joge, različitih sportskih sadržaja, vođenja rekreacije, biciklijada, koncerti…

– Bit će zabave za sve uzraste. Nadam se da će ta priča zaživjeti – rekao je.

Uvod u program Aktivno ljeto u Ludbregu su Haiku susreti koji će se održati u subotu, 26. lipnja. Manifestacija je to koju je započeo učitelj Zdenko Oreč. Bit će posvećeni Japanu, njihovim prepoznatljivostima: haiku i ljubavi prema prirodi i uređivanju prirodnih prostora na jedan poseban, umirujući način.Tom će se prilikom otvoriti Japanski park na Otoku mladosti čemu će prisustvovati japanska veleposlanica.

Foto: Grad Ludbreg

– Predstavit ćemo i najvećeg hrvatskog stručnjaka za origami Dragutina Gerića koji nam je poklonio skulputuru ždrala u inoxu kako se spušta na rijeku Bednju i na taj način je omogućio da se prijateljstvo Ludbrega i Japana učvrsti, ali i naša zajednička gospodarska suradnja – otkrio je D. Bilić.

Gradonačelnik je također najavio prijavu projekta za pokretanje regionalnog Centra izvrsnosti u obrazovanju za STEM prirodne znanosti poput matematike, fizike, kemije, biologije i strojarstva.

– To je projekt koji nas usmjerava prema obrazovnom centru. Grad prati obrazovnu viziju koja uključuje brigu o mladima kako bi ona razvijala svoje talente i to od najmlađih dana. U gradskom vrtiću Radost se odgojiteljice educiraju za rad s nadarenom djecom, a centar izvrsnosti bi bio jedan mali regionalni centar. STEM prirodne znanosti – matematika, biologija, kemija, fizika, strojarstvo želimo približiti mladima i djeci – istaknuo je.

Želja je da Ludbreg postane mali regionalni centar izvrsnosti  u STEM-u koji bi uključivao Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Međimursku županiju.

čitam...