europska amazona

Na street art radionici u Domu mladih zaplovite u svijet murala

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 7 do 15 godina, a kako je broj polaznika i polaznica ograničen na 15 osoba, potrebno se prethodno prijaviti putem Google obrasca.

11:54h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva

Povodom crtanja murala “Europska Amazona” na pročelju Doma mladih u Koprivnici, WWF Adria i Graffiti na Gradele, uz podršku komunalnog poduzeća Komunalac i Grada Koprivnice, organiziraju 10. srpnja radionicu street arta za djecu i mlade. Održat će se u atriju Doma mladih s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je dva sata.

Radionica će polaznice i polaznike uvesti u svijet street arta pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić, a koji će kroz ovu formu umjetnosti naučiti više o zaštiti prirode i karakterističnim vrstama koprivničkog kraja, koji se nalazi u samom srcu budućeg UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 7 do 15 godina, a kako je broj polaznika i polaznica ograničen na 15 osoba, potrebno se prethodno prijaviti putem Google obrasca

Prijavnica za radionicu

Iako je radionica namijenjena djeci i mladima, pozvani su i svi odrasli da subotu provedu s nama uz crtanje murala. Organizatori će osigurati sve potrebne materijale, kao i osvježenje za polaznike i polaznice.

Događaj će se održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i uputama Stožera civilne zaštite.

Rijeke Mura, Drava i Dunav teku kroz pet zemalja i čine zeleni pojas dug 700 kilometara koji povezuje gotovo milijun hektara jedinstvenog područja prirodne i kulturne baštine koji će ove godine od strane UNESCO-a biti proglašen kao prvi svjetski rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav između pet država (TBR MDD). Kako bi obilježili taj značajan uspjeh sa strane zaštite prirode, grafiti umjetnik CHEZ 186 prenijet će vrijednosti i specifičnosti ovog područja na veliko platno, tj. pročelje Doma mladih.

Foto: GKP Komunalac